Taksim’e yürüyen Antikapitalist Müslümanlar grubuna Fatih Saraçhane Köprüsü üzerinde polis, gaz bombası ve copla müdahale etti. Kadınlı erkekli 10 kişi gözaltına alındı. Camiye sığınan bir grup polisin gözaltına almama taahhüdü üzerine camiden çıktı.

Antikapitalist Müslümanlar grubu üyesi yaklaşık 30 kişi sabah saat 10.00’da Fatih Camii’nde buluşarak, 1 Mayıslarda ve iş kazalarında ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre grup daha sonra Fevzipaşa Caddesi’ne çıkarak Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada küçük bir grupta yürüyen gruba katıldı. Sayıları 100’ü geçen kalabalık, “Güç Allah’ın, emek işçinin, kahrolsun küresel kapitalizm” pankartı açarak, “Allah ekmek özgürlük”, “Sınırsız barış toplumu”, “Müslüman uyuma, ezilene sahip çık” sloganları atarak Saraçhane Köprüsü üzerine geldi.

O sırada grup üyeleri Bozdoğan Kemeri’ne “Mülk Allah’ındır” yazılı pankart astı. Polis Saraçhane Köprüsü üzerinde grubun önünü kesti. Taksim’e çıkmanın yasak olduğunu söyleyerek dağılmaları uyarıları yaptı. Grupla polis müzakeresinde göstericiler Eminönü’ne giderek dua etme karşılığında anlaştı. Grup, Saraçhane Köprüsü’nün üzerine geldiğinde, Unkapanı istikametine yöneldi.

Polis, gruba gaz bombaları ve copla müdahale etti. 10 kişi gözaltına alındı.