Anti-Kapitalist Müslümanlar yaptıkları duyuruda, açlık grevlerine dikkat çekmek için 2 günlük 'Barış ve Özgürlük çadırı' kuracaklarını açıkladılar.

"rum suresi 22."den alıntı yapan Anti-Kapitalist Müslümanlar, "Dilleriniz ve renkleriniz Allah'ın ayetleridir," başlıklı duyurularında, "Açlık grevlerinin 2 aya yaklaşmasına karşın herhangi bir gelişme kaydedilmemesi üzerine Anti-Kapitalist Müslümanlar olarak açlık grevindeki tutsakların ana dilde eğitim ve savunma hakkı, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması, taleplerinin karşılanmasını istiyoruz," açıklamasında bulundular.

Anti-Kapitalist Müslümanlar, "Barışın sağlanması, açlık grevindeki tutsakların muhatap alınarak hayata dönmeleri, haksız yere cezaevinde kaderine terk edilen Salih Mirzabeyoğlu ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük için 2 günlük Barış ve Özgürlük çadırı kuracağız," duyurusunu yaptılar.

Anti-Kapitalist Müslümanlar, açıklamalarında, öğle namazına müteakiben Fatih Camii'nde toplanıp çadırlarını kuracaklarını belirtirken, buradan da Saraçhane Parkına geçeceklerini ve basın açıklaması yapacaklarını belirttiler.  

Çadır, 10 Kasım'da saat 13.30'da basın açıklamasının ardından kurulacak ve 12 Kasım'da 19.00'a kadar kurulu kalacak. (Demokrat Haber/BA)