Beyaz Şov'da “çocuklar ölmesin” dediği için hedef tahtasına koyulan ve soruşturma açılan öğretmen Ayşe Çelik’e destek olmak için önceki gün Antep’te Çelik’in sözlerini okuyarak kendilerini ihbar eden 11 avukat hakkında da "Örgüt propagandası" yaptıkları iddiası ile soruşturma başlatıldı.


Avukatlar önceki gün Gaziantep Adliyesi önünde bir araya gelerek Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına verilmek üzere hazırlanan “Ayşe Öğretmen Burada”, “Hepimiz Ayşe Öğretmeniz” konulu kendilerini ihbar edecekleri olan dilekçeyi okuyarak, kendilerini ihbar etmişlerdi.  “Ölümlere karşı ses çıkarmak suçsa, evet biz de bu suça ortak oluyor ve kendimizi ihbar ediyoruz” diyen 11 Avukat hakkında hemen harekete geçen savcılık, avukatlar hakkında "Örgüt propagandası" yaptıkları iddiası ile soruşturma başlattı. 

SORUŞTURMANIN TAKİPÇİSİ OLACAKLAR

Konuyla ilgili Evrensel’e konuşan Av. Bülent Duran, Ayşe öğretmenin insani bir düşünceyi dile getirdiğini belirterek, herhangi bir suç işlemediğini söyledi. “İnsanlar ölmesin” demeyi suç saymanın bir hukuk ayıbı olduğunu dile getiren Duran, bu düşünceyle kendilerini ihbar ettiklerini söyledi. Açılan soruşturmaların kamuoyuna bir baskı aracı olduğunu belirten Duran,  bu soruşturmanın takipçisi olacaklarını ifade etti.