Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSGP) Antep İl Örgütü, Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı nedeniyle “100 yıllık acıyla yüzleşiyoruz” sloganıyla Gaziantep'te panel düzenledi. Panele Lübnanlı akademisyen Khatchig Mouradian, yazar Atilla Tuygan, çevirmen Murat Uçaner ve YSGP Eşsözcüsü Sevil Turan katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan YSGP Antep İl Eşsözcüsü Celal Deniz, herkesin bu soykırım gerçeği ile yüzleşmesi gerektiğini söyledi. Kürtlere uygulanan katliamların sorgulanması açısından 1915 Soykırımı’nın kilit rolde olduğunu belirten Deniz, ancak bu şekilde katliamlarla yüzleşilebileceğini aktardı.

YSGP Eşsözcüsü Sevil Turan ise resmi tarihte Ermeni halkının düşman olarak tanıtıldığını ifade etti. Bu acı ile yüzleşilmezse kendilerinin de bu soykırıma ortak olacaklarının altını çizen Turan, Ermeni Soykırımı’nın tarihsel bir sorumluluğunun olduğunu dile getirdi.

Lübnanlı akademisyen Khatchig Mouradian ise, o dönemde Gaziantep'te ebelik yapan iki kadının yazılarından oluşan bir defterden hikayeler anlatarak, dönemin olaylarına ışık tuttu. Mouradian, “Hep birlikte değiştireceğiz” diye konuştu. (DİHA)