Polis tutanağına göre Antep katliamı sırasında “Nerede bu devlet, devlet DAİŞ’i koruyor, katil devlet” diye bağıran Yılmaz Yaman’a 10 ay hapis cezası verildi.

Antep merkez Şahinbey ilçesi Beybahçe mahallesinde 20 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleşen DAİŞ'in bombalı saldırısı sonrası “Nerede bu devlet, devlet DAİŞ’i koruyor, katil devlet” diye bağırdığı iddia edilen Yılmaz Yaman’a açılan davanın geçtiğimiz hafta görülen karar duruşmasında, Antep 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nin “oalkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 10 ay hapis cezası verdiği öğrenildi.

Yaman, mahallede ikamet eden teyzesi için endişelendiği için mahalleye gittiğini, ambulansların ulaşımda zorluk çektiği için halka “ambulanslara yol verin” ve oradaki kalabalığa “hastaneye gidip kan verelim” diye bağırdığını, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme gibi bir niyetinin olmadığını belirtmesine rağmen ceza verildiğini söyledi. 
 
Mahkeme heyeti, tanıkları ve delilleri inceledikten sonra, Yaman’ın bağırarak halkı galeyana getirmeye çalıştığını, kolluğun sanığı “Bağırarak halkı galeyana getiriyorsun” diye uyarmasına rağmen hareketlerine devam ettiğini, bu sebeple “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme, Yaman’ın geçmişi ve sosyal ilişkileri göz önünde bulundurularak cezasında 1/6 oranında indirim yapılarak 10 aya düşürülmesine ve cezasını erteleyerek 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasını kararlaştırdı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı