Antep'te Kürt bir ailenin düğününe IŞİD tarafından yapılan bombalı saldırıda 57 kişinin yaşamını yitirmesinin üzerinden 2 ay geçti. Faillerin ortaya çıkarılmadıığı katliamla ilgili Roboski Katliamı’nda olduğu gibi ailelere tazminat teklifi yapıldı. 

Tazminat teklifi ile katliamın üstünün örtülmek istendiğini savunan aileler, ‘Biz para değil, katili arıyoruz’ diye tepki gösterdi.

Antep'te 20 Eylül akşamı Beybahçe Mahallesi’nde Kürt düğününe yönelik IŞİD’in gerçekleştirdiği ve 57 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının üzerinden 2 ayı aşkın zaman geçti, ancak hala failler yakalanıp hesap sorulamadı. Patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma dosyasına konulan “gizlilik” kararı da kaldırılmış değil. Kimi ailelerin cenazelerini teşhis edemediği katliamın üzerinden aylar geçmesine rağmen henüz failleri bulamayan devlet, onun yerine saldırıda yakınlarını kaybeden ailelere tazminat teklifinde bulundu.

PARA TEKLİF EDİLDİ 

Patlamada oğlunu kaybeden, kızı da yaralı kurtulan Kasım Yavuz, saldırının kimler tarafından yapıldığının devlet nezdinde çok iyi bilinmesine rağmen faillerin yakalanması konusunda hiçbir şey yapılmadığını ileri sürdü. 

Patlamanın ardından bugüne kadar AKP’li belediye yetkililerinden milletvekillerine ve diğer devlet yetkililerine kadar çok sayıda kişinin kendilerini ziyaret ettiğini dile getiren Yavuz, faillerin ortaya çıkarılıp, hesap sorulması yerine Roboski Katliamı sonrasında olduğu gibi yetkililerin kendilerine ‘Şehit Aileleri’ unvanı ile para teklifinde bulunduğunu paylaştı. Saldırının faillerini sorduklarında ise hiçbir yanıt alamadıklarını söyleyen Yavuz, “Bizim hiç kimseden bir beklentimiz yok. Biz bu katliamının sorumlularının ortaya çıkmasını istiyoruz” dedi.

OLAYI KAPATMAK İSTİYORLAR 

Saldırıda oğlunu kaybeden Hüsna Çelikten de, saldırının faillerinin IŞİD’li oldukları ifade edilse de bu kişilerin neden hala ortaya çıkarılmadığını soruyor. Mahallelerinde kimin nerede ne yaptığını adım adım takip eden, Kürt çocukları yasal bir eylem yaptığında bile hemen yaka paça tutuklayan polisin neden IŞİD’lilere dokunmadığını soran anne Çelikten, kendilerine sunulan tazminat teklifi ile katliamın üzerinin örtülmek istenildiğinin farkında olduklarını belirterek, “Öyle durumu çok iyi olan bir aile değiliz. Ancak o günden bu güne kimseden bir şey istemedik. Şimdi kalkıp bize para verip, bu olayı kapatmak istiyorlar. Biz para değil, katili arıyoruz. Biz ne yapacağız parayı” diye konuştu.

KAYNAK: DİHA