Antalya’da Kırgız kadını sokak ortasında döven iki polisten tutuklu yargılananın 27 Ekim’de tahliye edildiği ortaya çıktı.

Alanya ilçesinde polisler, 3 Ekim’de saat 07.20 sıralarında akli dengesi yerinde olmayan 40 yaşındaki Kırgız Rahokhan Arıpova isimli kadını saçlarından sürüklemiş, tekmelemiş ve copla dövmüştü.Olayın ardından açığa alınan iki polisten İsmet Kafadar tutuklanmış, meslektaşına müdahale etmeyip seyirci kalan İsmail Uzar da adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Geçen günlerde dava açılan polislere ‘kamu görevlisinin nüfuzunu kullanarak silahla, kendisini savunamayacak kişiyi yaralaması’ suçundan bir buçuk yıldan dört buçuk yıla kadar hapis cezası istenmişti.

‘UZUN TUTUKLULUK' HASSASİYETİ 

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre tutuklu polis İsmet Kafadar, üç gün önce avukatının itirazı üzerine tahliye edildi.

Alanya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, tahliyeyi ‘suçun vasıf ve mahiyeti, verilmesi muhtemel ceza miktarı ile tutukluluk süresinin orantılı olması, tutuklulukta geçirilen süre ve delil durumu’yla gerekçelendirdi.

Davanın ilk duruşması 9 Kasım’da.

KAYNAK: Hürriyet