Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Çevreyolu üzerindeki binasında bu sabah 08.50 sıralarında patlama meydana geldi.

Antalya'daki patlamanın neden kaynaklandığı henüz öğrenilemezken, olay yerine ambulanslar sevkedildi.

Patlamanın binanın otoparkında gerçekleştiği bildiriliyor. Patlama sesi kent merkezinden de duyuldu. P

ARÇALANMIŞ BİR ARAÇ VAR

DHA muhabiri Hasan Demirbaş, olay yerinde parçalanmış bir araç ve çok sayıda hafif yaralı gördüğünü söyledi. DHA muhabiri, 4 otomobilin ve çevredeki binaların da patlamada hasar gördüğünü söyledi.

Demirbaş, "Yaralı olmayanlar binanın yanındaki benzin istasyonunun önünde bekletiliyor. Arka tarafta ya da binanın içinde yaralılar olabileceği söyleniyor"
dedi. 

ANTALYA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Antalya Valiliği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, patlamanın sebebinin henüz bilinmediği, cam kesiğinden 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, "Saat 08.55 civarında ATSO açık otoparkında henüz sebebi anlaşılamayan bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yoktur. Cam kesiğinden 10 kişi yaralanmıştır. Olayın sebebiyle ilgili bulgulara ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.


'BİN ANDA BÜTÜN CAMLAR AŞAĞI İNDİ'

Olay sırasında binada bulunan bir görgü tanığı ise, "Ne olduğunu anlayamadık. Bir anda bütün camla indi. Herkes çığlık çığlığa dışarı kaçtı" sözleriyle yaşanan paniği anlattı.

BELEDİYE BAŞKANI: 'HAYATİ TEHLİKE YOK, KAZA DA OLABİLİR'

CNNTürk canlı yayınına bağlanan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ise, "Bu gibi patlamaları hemen hepimiz güvenlik endişesi ve terör şüphesiyle karşılaşıyoruz ama henüz çok erken. Bina şehre uzak bir bina ve otoparkta kimsenin olmadığı sırada oluyor. kaza da olabilir. Hayati tehlikesi olan bir yaralı söz konusu değil. Patlamada camların kırılması olayın görüntüsünü farklı bir hale getirmiş durumda. Emniyet ve Valilik açıklamasını beklemek gerek." dedi.



Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir yetkilisi, patlamanın bir terör saldırısı sonucu gerçekleştiğine dair bir izlenim oluştuğunu, ancak bunun henüz emniyet yetkilileri tarafından teyit edilmediğini söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Başkanı Davut Çetin, "Otoparka bir araç patladı. Ciddi bir şey yok. Birkaç araçta hasar var. Birkaç personelimiz hafif yaralı" dedi.

Çetin, LPG'li bir aracın patlamış olabileceği ihtimalinin de araştırıldığını söyledi.

(Kaynak: Hürriyet)