Antalya valiliği, kentte açık alanda içki içilmesi yasağının bar ve otel gibi yerleri kapsamadığı, ‘insanların rahatsız edilmeyecekleri bir ortamda ve özgürce yaşamalarını sağlamayı’ hedeflediğini savundu.

Antalya emniyeti, dün geceki yazılı açıklamasıyla araç içleri dahil olmak üzere ‘çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesinin’ yasaklandığını duyurmuştu.

Antalya valiliği, yasak kararını izah etmek için bugün bir duyuru yaptı. Açıklamada, kararın otel, bar, restoran ve turizm belgeli tesisler gibi mekanlara yönelik hiçbir düzenleme içermediği ancak ‘Antalya’da turizmi bitirecek karar’, ‘Alkol içmeyi yasaklayan karar’ ve ‘Özgürlükleri kısıtlayan karar’ gibi ‘manipüle edici ve gerçeği yansıtmayan’ haberler yapıldığı iddia edildi.

Kararla ‘kentte huzur ve güvenlikle kamu esenliğinin sağlanmanın, suç işlenmesinin önlenmesinin ve işlenen suçun aydınlatılmasının’ amaçlandığı savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Karar, kentimizde yaşayan insanların ve bölgemize tatil amaçlı gelen yabancı ve yerli turistlerin rahatsız edilmeyeceği, kentin tarihi ve doğal güzellikleri ile kent mobilyalarının korunacağı, halkın halkımızın huzur ve güven içerisinde gündelik yaşamını sürdürebileceği bir ortamın tesis edilmesini amaçlamaktadır.

Herkes bilmelidir ki ülkemiz turizminin başkenti olan Antalyamız başta olmak üzere, dünyanın her yerinde turistler, kendisinin ve bulunduğu çevrenin rahatsız edici olmamasını ve güvenli olmasını ister.

Bu güzel kentin ülkemiz adına üstlendiği misyonun, turizm açısından taşıdığı önemin ve diğer hassasiyetlerin farkında olan ve bunun gereğini yerine getiren bir yönetim anlayışı çerçevesinde ve tamamen mevcut yasalardaki düzenlemeler ışığında alınan bahse konu kararın, bir yasaklama değil, aksine insanlarımızın rahatsız edilmeyecekleri bir ortamda ve özgürce yaşamalarını sağlamayı hedeflediğini tekraren vurgulamak isteriz.”