Bir ay önce tahliye olan ve ismini açıklamak istemeyen eski mahkumdan Antalya L Tipi Cezaevi'yle ilgili tüyler ürpertici iddialar geldi: M.L.B. ve Pozantı'dan Antalya'ya sevk edilen S.Ö. adlı çocuklar hem önceden kaldıkları çocuk koğuşunda hem de 18 yaşını doldurmalarının ardından yetişkinler koğuşunda defalarca tecavüze uğradı.

2012 yılında Pozantı M Tipi Cezaevi'nde çocuklara yönelik taciz ve tecavüz vahşeti hafızalardaki yerini korurken, buna Antalya L Tipi Cezaevi’ndeki iddialar eklendi. İddiaların sahibi eski mahkum; vicdanen rahatsız olduğunu belirterek, "cezaevi bildiğiniz gibi değil" dedi.

İddialarla ilgili bilgi almak için aradığımız cezaevinde, telefona çıkan infaz koruma memuru, hiçbir yetkilinin bulunmadığını, bu yüzden konu ile ilgili konuşmayacaklarını ifade etti. Yetkililere gün boyunca ulaşamayacağımızı söyleyen memur, "Çok bilgi almak istiyorsanız nöbetçi hakimi ararsınız, talimat verir. O şekilde konuşulur" dedi.

3 AY BOYUNCA TECAVÜZ

İddiaya göre; cezaevinde koğuş sorumlusu 40-45 yaşlarındaki Z.Y, aynı koğuşta bulunan Mardin Kızıltepeli S.Ö. adındaki çocuğa 3 ay boyunca tecavüz etti. S.Ö'nün başından geçenleri kendisine anlattığını ve psikolojik tedavi gördüğünü belirten yurttaş, “S.Ö, çocuk koğuşundan yeni gelmişti. Cezaevinden bir aydır çıkmışım. Ve ben çıkana kadar da S.Ö. yaklaşık 3 aydır revirde yatıyordu. S.Ö'yü hiçbir koğuş kabul etmiyor" dedi.

Koğuş sorumlusu Z.Y'nin koğuş içerisinde her türlü "terörü" estirdiğini aktaran eski mahkum, yaşandığını iddia ettiği tecavüz olayını şöyle anlattı: "Z.Y'nin yanında sürekli S.Ö. adında Mardinli bir çocuk duruyordu. Z.Y. her gün S.Ö'yü dövüyordu. Z.Y. ile bir gün kavga ettik. Gardiyanlar Z.Y'yi koğuştan aldı. S.Ö de bizimle kaldı. Bize yaşadıklarını anlattı: ‘Z.Y gittiği için konuşuyorum. Şu an acı çekiyorum. Yaşadıklarımdan dolayı psikolojim bozuk ve bana yardımcı olun. Z.Y, bana her gün tecavüz ediyordu.' Orada bulunanlar herkes şaşırdı, nasıl sana her gün tecavüz ediyor ve biz farkında olmuyoruz diye. S.Ö. bana 'Abi bana uyku hapı veriyordu, beni tuvalete götürüp orada tecavüz ediyordu' dedi.”

Eski mahkum tecavüzün daha önce farkına varmamalarının sebebini ise şöyle anlattı: “Saat 11.00'den sonra koridor ve tuvaletin lambalarını yakmak kesinlikle yasaktı. Bundan dolayı tecavüzün farkına varamadık. Ortak alana inmek yasaktı. Tuvalet ve koridor kapısının üzerinde 'kapıyı açmayınız' yazısı vardı, oysa her zaman tuvalet kapısı açık olmalıdır. Gün içerisinde de durum böyleydi. Z.Y, S.Ö'yü tuvalete götürüp tecavüz ediyordu."

TECAVÜZDEN SONRA ESKİŞEHİR'E GÖNDERDİLER

S.Ö'ye tecavüz olayının duyulmasının ardından cezaevi idaresine dilekçe verdiklerini belirten eski mahkum, "Gardiyanlar, tecavüz olayını anlattığı için S.Ö'yü feci şekilde dövdü. Tecavüz olayını da örtmek için S.Ö'nün Pozantı Çocuk Cezaevi'nden geldiğini ve orada tecavüz edildiğini söylüyorlardı. Gardiyanlar, mahkumlara 'S.Ö. iftira atıyor, yalan konuşuyor, inanmayın buna' diyordu" dedi. Cezaevinde S.Ö'ye tecavüz edilmesi duyulduktan sonra olayın üstünü örtmek için Z.Y'nin cezaevi idaresi tarafından Eskişehir'de bulunan bir cezaevine gönderildiğini belirten yurttaş, Antalya L Tipi Cezaevi'ndeki E-12 koğuşunda bulunan her mahkumun S.Ö'ye yapılan tecavüzü doğrulayacağını söyledi.

10'U AŞKIN ÇOCUĞA TECAVÜZ ETTİ

Cezaevindeki tek tecavüz vakasının S.Ö. olmadığını belirten eski mahkum; 18 yaşındaki M.L.B.’nin de yaşadıklarını kendisine anlattığını söyledi. “Daha önce çocuk koğuşundaydı, ama 18 yaşını doldurduğu için yetişkinler koğuşuna getirilmiş. Bana, 'abi İ.Ç., bana tecavüz etmeye kalktı' dedi.” İ.Ç'nin daha önceden çocuk koğuşunda kaldığını ve çocuk mahkumların İ.Ç'den çok korktuğunu belirten iddia sahibi, "İ.Ç. banyoda saatlerce çocuklara kese yaptırıyordu ve elbiselerini yıkattırıyordu. Ben de şüphelendim, İ.Ç'ye çocuklara kese yaptırdığı ve elbiselerini yıkattığı için çıkıştım. Biz orada kavga ettik. Gardiyanlara, 'beni buradan alın' dedim. Kavga nedeniyle 15 günlük hücre cezasının ardından E-12 adlı koğuşa geçtim" diye konuştu. Daha sonra İ.Ç.’nin anlatılanları duyduğunu ve çocukları tehdit ettiğini belirten eski mahkum, “Tehditlerden sonra M.L.B. anlattıklarını inkar etti. Oysa İ.Ç. hakkında araştırma yapılsa 10'u aşkın çocuğa tecavüz edildiği ortaya çıkar" dedi.  (Evrensel)