Antakya'da Abdullah Cömert isimli bir gencin polis tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Polis Antakya Armutlu'da CHP gençlik kolları üyesi Abdullah Cömert isimli 22 yaşındaki bir genci başına vurarak öldürdü.

Gerçek Gündem'in edindiği bilgiye göre ise, olaydan bir saat önce CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın bölgedeki emniyet müdürünü uyardığı ve telefonda tartıştıkları öğrenildi.

Eryılmaz'ın emniyet müdürüne, "Polisi bölgeden çekin, polis bölgedeki insanları dövüyor evlerine giriyor, hukuk dışı işlem yapıyor" diye uyardığı öğrenildi.

Bu tartışmadan bir saat sonra CHP Antakya Gençlik Kolları üyesi Abdullah Cömert isimli genç hayatını kaybetti.

AYVALITAŞ TOPRAĞA VERİLDİ

Taksim direnişine destek için Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi’nde yapılan kitlesel protesto gösterisinde şüpheli bir araç tarafından dün ezilen 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş da binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi'nde Taksim Gezi Parkı'ndaki direnişe destek vermek amacıyla dün gece gerçekleştirdiği yürüyüş sırasında şüpheli bir otomobilin kitlenin içine dalarak çarpması sonucu yaşamını yitiren SODAP üyesi 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş için cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze töreninde "Katil devlet hesap verecek", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı. Cenazenin evin önüne getirildiği sırada ailesi ve yakınları fenalık geçirdi. Altıntaş'ın cenazesi alınan helalliğin ardından defnedilmek üzere araçlarla Çekmeköy Mezarlığı'na getirildi. Cenaze dualar eşliğinde toprağa verildi.