Türkiye’deki 400 bine yakın “.tr” uzantılı internet sitesine 14 Aralık’ta başlayan ve düne kadar yoğun bir şekilde süren siber saldırıları Anonymous üstlendi.

Hacktivist örgüt Anonymous, 14 Aralık’tan bu yana Türkiye’de binlerce siteyi hedef alan ve düne kadar yoğun olan siber saldırıların sorumluluğunu üstlenerek, saldırının IŞİD’e destek vermesi nedeniyle Türkiye hükümetini hedef aldığını duyurdu.

​Daha önce IŞİD’e siber savaş ilan eden ve geçen ay da ‘IŞİD’i desteklediği gerekçesiyle’ Türkiye’ye karşı #OpTurkey (Operasyon Türkiye) etiketiyle kampanya başlatan aktivist hacker grubu Anonymous, kampanya kapsamında 40 bine yakın siteye saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Anonymous, 19 Aralık’ta yayınladığı videoda da, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye petrol alarak ve savaşçıları tedavi ederek IŞİD’i destekliyor. Türkiye lideri Erdoğan’ın IŞİD’e daha fazla yardım etmesini kabul etmeyeceğiz.

“Türk hükümetine sesleniyoruz, IŞİD’i desteklemekten vazgeçmezseniz internetinize ve bankalarınıza saldırmaya devam edeceğiz ve hükümet sitelerinizi çökerteceğiz.

“ Havalaanlarınızı, askeri kurumlarınızı ve özel kurumlarla devlet organlarınızı hedef alacağız. Banka altyapınızı yok edeceğiz. Bu deliliğe son verin. Kaderiniz elinizde”.