Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması bugün başlıyor. Duruşma öncesi zaman zaman gerginlik yaşanıyor.

Güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'den Kayseri'ye alınan davanın ilk duruşması öncesinde olağanüstü güvenlik önlemleri alandı. Binlerce polis ve TOMA Kayseri Adliyesi önünde nöbet tuttu. Kent dışından davayı izlemeye gelenlerin otobüsleri durduruldu, içindekiler arandı. Yaklaşık 2 bin polis memuru, 2 TOMA ve bir polis helikopterinin görev yapacağı duruşma öncesi, şehrin giriş ve çıkışlarına arama noktaları kuruldu.

Biri polis olmak üzere 5’i tutuklu 8 kişinin 'Kasten adam öldürmek' ve 'Bu suçu kolaylaştırmaktan' 10 yıl ile ömür boyu hapis arasında ceza istemiyle yargılandığı davanın duruşması başlamak üzere. Bu arada ÇHD'li avukatların ve gazetecilerin salona alınması sırasında zaman zaman gerginlikler yaşanıyor. Son olarak Korkmaz ailesi de duruşma salonuna alkışlarla alındı.

Korkmaz'ın anne Emel Korkmaz elinde oğlunun fotoğraflarının bulunduğu çerçeve ile sanıkların karşısına oturdu. Anne Korkmaz, sanıklara "Nasıl kıydınız oğluma? Ne yaptı size, ırzınıza mı girdi, çocuklarınızı mı dövdü? Annelerinizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz?" diye bağırdı

Duruşmayı CHP ’li Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, İlhan Cihaner, Veli Ağbaba, Hüseyin Aygün, Musa Çam, Aylin Nazlı Aka, Muharrem Işık, Şevki Kulkuloğlu, Melda Onur, Refik Eryılmaz, Mehmet Ali Ediboğlu, Tufan Köse, Süheyl Batum, HDP milletvekili Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş geldi.  

(İsmail Saymaz/Radikal)