Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Merkezi'nin 17-18 Kasım günlerini eylem günü ilan etmesi ve tüm Kürt halkını iki günlük açlık grevine çağırması üzerine Ankara'da da grev başladı. BDP Ankara İl Örgütü'nün çağrısıyla aralarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Emek Partisi (EMEP), SYK, Kaldıraç, Partizan, 78'liler Girişimi üyelerinin de olduğu yüzlerce kişi, Sakarya Meydanı'nda iki günlük açlık grevine başladı.

BDP Ankara Eş Başkanı Meral Vuranok, açlık grevini başlattıklarını açıklarken, eyleme katılan tüm siyasi parti üyelerine ve kurum temsilcilerine teşekkür etti.

Basın açıklamasında EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve ESP Genel Başkan Yardımcısı Fadime Çelebi de birer konuşma yaptı.

Çelebi, açlık grevindeki 10 bini aşkın tutuklunun direnişini selamladı. Çelebi, "Kürt halkı 30 yıldır hakları ve özgürlükleri için mücadele ediyor. Tutsakların bugün başlatmış olduğu açlık grevlerinde öne sürdükleri talepleri meşru ve demokratiktir. ESP olarak Kürt halkının Kürdistan'da sürdürdüğü direnişe batı illerinde de yanıt olacağız. İşçileri, emekçileri alanlara çağırıyoruz. Kardeşlik köprüsünü kuralım" dedi.

Eylem halaylarla ve söylenen türkülerle devam ediyor.