Ankara Tuzluçayır'da dün akşam düzenlenen gösterilerde bir eylemci Noel Baba kıyafeti ile katıldı. Noel baba kıyafetli eylemci fotoğrafı kısa sürede Twitter'da yayılarak büyük ilgi gördü. (Twitter)

ULUDERE VE YOLSUZLUK PROTESTOLARI

Ankara’da yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından ortaya çıkan iddialara tepki gösteren ve Uludere katliamını protesto eden gruplar eylem yaptı.

Saat 19.00’da Kızılay Güvenpark’ta toplanan Yaklaşık 200 kişilik grup “Hırsız vaaar” sloganları attı. Bir saat boyunca eylemi sürdüren grup daha sonra Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yere giderek çiçek bıraktı. Gruptan bazı kişiler de ellerinde ayakkabı kutuları taşıdı. Polisin güvenlik önlemleri aldığı protestoda grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Mamak-Tuzluçayır’da da akşam düzenlenen gösterilerde ise bir eylemci Noel Baba kıyafeti ile katıldı. Noel baba kıyafetli eylemci fotoğrafı kısa sürede Twitter’da yayılarak büyük ilgi gördü. Yaklaşık 200 kişilik gruba polis saat 22.30’da müdahalede bulundu.

İSTANBUL GAZİ MAHALLESİNDE OLAY

Uludere'de  28 Aralık 2011'deki olayda ölen 34 kişiyi anmak için bir grup Sultangazi Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesi'nde toplandı. Göstericiler, İsmetpaşa Caddesi'nin bir bölümünü trafiğe kapattı.  Çöp konteynerleri ve kaldırım taşlarıyla yola barikat kuran göstericiler, barikatı ateşe verdi. Polis, göstericilere TOMA'dan sıkılan tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti.

BANKA ŞUBELERİNE MOLOTOF

Müdahalenin ardından eylemciler, polise molotof kokteyli ve taşla karşılık verdi. Bazı eylemciler, cadde üzerinde bulunan 2 banka şubesi ile 1 PTT şubesini taşladıktan sonra molotof atarak ateşe verdi. Çıkan yangın,  olay yerine giden itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek kısa sürede söndürüldü.

ANTALYA'DA EYLEM

Antalya'daki eylemde Kapalıyol Halkbankası önünde toplanan eylemciler, 'hükümet istifa' sloganları attı. Halkbank şubesine yumurta atan göstericiler buradan yürüyüşe geçerek Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Ardından basın açıklaması okundu. Kalabalık meydanda çekilen halaydan sonra dağıldı.

MERSİN’DE YOLSUZLUK EYLEMİ

Mersin'de de yaklaşık 200 kişi, yolsuzluk ve rüşveti protesto ederek, hükümeti istifaya çağırdı.

Gruplar, Forum Alışveriş Merkezi Atıf Yılmaz Meydanı’ndan ellerinde ’Hırsız var’, ’Bu pisliği devrim temizler’, ’Özgürlük sokakta’ yazılı dövizler taşıyarak, ’Babadan oğula hırsız AKP’, ’Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’, ’İsyan, devrim, özgürlük’ sloganları atarak Sanatçılar Meydanı’na kadar yürüdü.

Sanatçılar Meydanı’nda eylemine devam eden grupta bulunan bazı eylemciler, daha sonra yolsuzluk operasyonuna ilişkin konuşma yaptı. Bir süre eyleme devam ettikten sonra yeniden yürüyüşe geçen grup 20’nci Cadde’yi trafiğe kapatarak sloganlar eşliğinde yürüdü. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem 20’nci Cadde bitiminde olaysız bir şekilde sona erdi.

İZMİR YİNE SOKAKTAYDI

İzmir'de önceki güne göre daha büyük bir kalabalık sokaklarda hükümeti protesto etti.

Saat 19.00'da Alsancak'ta toplanan gruplar Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde birleşerek sloganlar eşliğinde yürüdü. Kalabalık, "Hükümet istifa", "Hırsız var", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları attı.

Bir başka noktada Basmane Meydanı'na toplanan eylemcilere polis gazlı müdahalede bulundu. Basmane'den Alsancak'a doğru çekilen grup Lozan ve Möntrö Meydanı'ndan Reyhan Pastanesi'ne uzanan caddede üç dört ayrı yerde barikatlar kurup ateşe verdi. Ak Parti binasına yürümek isteyen eylemcileri polis önce uyardı, dağılmayınca TOMA ve biber gazı ile müdahale etti.

Buradan dağılan gruplar Alsancak'ta kapattıkları caddeye kurdukları barikatlar etrafında bekleyişlerini sürdürüyor. Bu arada Alsancak'ta birçok ana yol trafiğe kapatıldı. Çok sayıda polis bölgeye takviye gönderildi. (Kaynak: Hürriyet)