Taksim Gezi Parkı’nda yapılması planlanan inşaaata karşı Türkiye çapında devam eden protestolar Ankara’da bugün de devam etti. Saat 14.00’de Güvenpark’ta toplanan kalabalık hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar attı.

Kızılay Meydanı'ndan Başbakanlık'a yürümek isteyen kitleye polis gaz bombaları ile saldırınca çatışma başladı. Yürüyüşe geçen kitleye, polis gaz bombalarıyla saldırdı. Eylemciler polisin saldırısına taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Güvenpark’taki kalabalık daha sonra Atatürk Bulvarına doğru geçti ve polis Kızılay meydanı araç trafiğine kapattı.

ÜLKÜCÜLER VE SOLCULAR YAN YANA: DİŞE DİŞ KANA KAN

CHP, ÖDP, TKP ile diğer sol örgüt ve partilerin ağırlıkta olduğu kalabalıkta çok sayıda Türk bayrağının yanı sıra Suriye ve Küba bayraklarının açılması dikkat çekti.

Meydanda çok sayıda sol grubun yanı sıra az da olsa ülkücülerin bulunması dikkat çekti. Doğu Türkistan ve Bozkurtlu bayrak açan ülkücüler tekbir getirip, “Dişe diş kana kan, intikam intikam!’ sloganları attı. Bu sırada bazı sol grupların ülkücülere alkışla destek verdikleri görüldü.