Pazartesi günü gözaltına alınan 13 HDP'liden 4’ü emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarıldı.

Savcı HDP’lilerin ifadelerini dahi almadan 3’ünü tutuklama talebi ile mahkemeye sevk ederken mahkeme tüm partilileri adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

İskenderun’da önceki gün gözaltına alınan 4 HDP’li de serbest bırakıldı.

Ankara'da 14 Ağustos’ta evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan 13 kişiden 9’u serbest bırakılırken 4 kişi bugün emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık HDP Ankara İl yöneticisi Yıldız Bahçeci, Daimi Gören, Sebahattin Eldek, ve Erkan Kara’nın dosyalarını incelemeden mahkemeye sevk etti.

Yıldız Bahçeci, Daimi Gören ve Erkan Kara’yı tutuklama talebi ile mahkemeye sevk eden savcı Sebahattin Eldek için adli kontrol şartı hükümlerinin uygulanması talebi ile mahkemeye sevk etti. 

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan partililere HDP’nin il ve ilçe örgütleri ile neden görüştünüz gibi sorular yöneltilirken, partililer “Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyet yürütmek” suçlaması ile haftada bir gün adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere serbest bırakıldı. 

İSKENDERUN'DAKİ 4 HDP’Lİ DE SERBEST BIRAKILDI

Hatay’ın İskenderun ilçesinde de önceki gün yapılan operasyonda gözaltına alınan HDP eski İskenderun İlçe Eşbaşkanı Abdurrahim Şahin HDP’li Mehmet Şirin Aydın, Abdülkadir Durmaz ve Şemsettin Arslan bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan Aydın, Durmaz ve Arslan serbest bırakılırken, Şahin ise adli kontrol şartıyla sorgu hakimliğine sevk edildi. 

Sorgu hakimliğinde ifade veren Şahin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.