Ankara’da 21 Mayıs günü öldürülen iki IŞİD’linin evinden Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın (HBVAKV) krokisinin çıkması üzerine Ankara Valiliği ve Alevi kurumlarıyla toplantı yaptı.

Dihaber’in haberine göre toplantıya devlet kanadından emniyet müdürü, emniyet müdür yardımcısı, il jandarma komutanı, vali ve yardımcısı katıldı.

Alevi kurumlarının temsilcileri olarak ise, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Sekreteri Müslüm Metin, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Genel Başkanı Tuncer Baş katıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, “Daha önce valilik ve emniyet kanallarıyla saldırı ve tehditler konusunda uyarı alıyorduk. ‘Dikkatli olun’, ‘Güvenliğinize dikkat edin’ diyorlardı. Ama bu görüşmede valilik bize somut önerilerle geldi” dedi.

PSAKD başkanı, valiliğin kendilerine, “Güvenlik personeli alın, biz sertifika verelim. Belediyelerden isteyin. Biz bununla ilgili belediyelerle görüşelim, yazı yazalım, x-ray cihazı temin edelim” gibi öneriler yaptığını aktardı.

Görüşmede tehdit altındaki Alevi kurumlarını tespit edecek bir heyet kurulmasına karar verildiğini söyleyen Kaplan, bu heyet içerisinde Alevilerin çatı örgütü ABF’den de bir yöneticinin bulunmasına karar verildiğini söyledi.

Güvenlik personeli atanmadığını, polis veya jandarmanın kapıda beklemeyeceğini, yalnızca talep etmeleri durumunda güvenlik alınacağını söyleyen Kaplan şunları söyledi:

“Bize sürekli ‘Risk altındasınız, tedbir alın’ diyorlardı. Türkiye’nin şu anda iç savaş riski altında olduğunu düşünüyoruz. Bir cemevinin bombalanması iç savaş tehdidi değildir ama cemevi ardından bir caminin bombalanması, işte bu bizim için risk teşkil eder. Bunu aktardık valiye. Bunu engellemek devletin görevidir.”