Ankara Valiliği’nin, MHP'den ihraç edilen Meral Akşener’in mitingine, güvenlik gerekçesiyle izin vermediği belirtildi.

Akşener, "Ankara'da miting yapmak istedik vali, 'sizi koruyamam' dedi.

Meral Akşener, referandumda 'hayır' kampanyasını bugün Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde sürdürdü.

Çerkezköy 29 Ekim Spor Salonu'nda taraftarlarıyla bir araya gelen Akşener, Ankara'da miting yapmak istediklerini ancak Ankara Valisi'nin "Sizi koruyamam" dediğini söyleyerek buna izin vermediğini belirtti.

Akşener, “Kardeşim sen ne işe yararsın o zaman. Ankara'da Tandoğan veya Sıhhıye'de miting yapmamıza müsaade edilmedi. Halbuki siyaset bir iddia işi, bırakın verin miting meydanını kimse gelmiyorsa ben evime döneyim, babaanne olmaya. Ama oraya benim sıfatım yok, arkadaşlarımın da sıfatı yok, benim partimden attılar, bir partim de yok. Şimdi atılmış sıfatı olmayan bir gariban Meral Akşener'im. Bu fakirden bu kadar korkuyorlar, onu da anlamıyorum. Ya ben kadın halimle kimseden korkmuyorum. Siz adam olarak benden niye korkuyorsunuz?” diye konuştu.

‘SEN VER İZNİ, BEN KENDİ KENDİMİ KORURUM’

Ankara'da yapmak istedikleri mitinge izni verilmemesini eleştiren Meral Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne korkuyorsunuz? Dolayısıyla kimse gelmez verin Tandoğan'ı, verin Sıhhıye'yi ben giderim evime babaanne olurum. Ama biliyorlar ki, sıfatı olmayan, kimsesi olmayan bu Cumhuriyet kadını ve arkadaşları, onun dava arkadaşları, onunla birlikteki yol arkadaşları orayı doldurur. Gönüllü olarak doldurur. Zırhlı arabalar ile gezmeden devletin uçakları ile tur atmadan aynı anda gökyüzünde 3-4 bakan uçağı uçuyor en az 20 tane helikopter uçuyor ve böyle bir sistemin içinde bizim gibi garibanlar imece usulü, gönüllük usulüne göre o meydanları, bu salonları dolduruyor. Sonuç itibariyle bunu da kimsenin gözü kesmedi. Salonlarımız verilmeyerek, elektriklerimiz kesilerek, terör meselesi diyerek, sizi koruyamayız diyerek. Ya kardeşim sen ver izni, ben kendi kendimi korurum. Milletimden başka koruma mı var? Şimdi bu günlere geldik"