Ankara metrosunda yapılan anons, durakta bekleyen yolcuları şoke etti.

Kurtuluş metro durağında metro bekleyen yolculara “Sayın yolcularımız lütfen ahlâk kurallarına uygun hareket ediniz” anonsu yapıldı.

Metro yetkilileri yolcuların tepkisine yol açan bu anonsu “Metronun kameralarında uygunsuz şekilde görülen gençler için uyarı yapılıyor” şeklinde savundu.

‘METRO KAMERALARININ İŞLEVİ AHLAK ÖLÇMEK Mİ?’

CHP Ankara Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Levent Gök, konuyu Meclis gündemine taşırken, “Metro kameralarının asıl işlevi ahlâk ölçümü müdür?” diye sordu.

Gök, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

1-Metro kameralarının asıl işlevi nedir? Güvenlik midir, yoksa ahlâk ölçümü müdür?

2-Güvenlikle ilgili bir sorun görüntülendiğinde ne yapılmaktadır? Güveni ihlal eden davranışın sonlandırılması anonsa konu olmakta mıdır?

3-İstasyonda araç bekleyen, oturan yurttaşların ahlâka uygun davranıp davranmadıklarını kim kararlaştırıyor? Böyle bir yetki ve görev var mıdır?

4-Böylesi durumlarda anons yapılması talimatını kim vermektedir? Metro görevlilerine verilmiş bir ‘ahlâk ölçüsü alma’ talimatı var mıdır?

5-Bu tutumun yurttaşları izleyerek fişleyen ve sindiren bir uygulamaya dönüşmesi olasılığına ve bunun doğuracağı tehlikelere karşı ne önlem almayı düşünüyorsunuz? (Vatan)