Ankara'nın Kızılay Kumrular Caddesi'nde Çankaya Kaymakamlığı önünde patlama oldu. Bölgeye çok sayıda itfaiye aracı sevkedildi. Polis patlamanın nedeninin bomba olduğunu belirtti.

Patlamanın meydana geldiği bölgede, şüpheli bir kadın da gözaltına alındı. Şüpheli kadının slogan attığı bildirildi.

Büyük paniğe neden olan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Büyük patlama nedeniyle bir minibüs ve 6 aracın yandığı öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürü de olay yerine gelirken, polis ekipleri olay yerinde güvenlik çemberi oluşturdu. Patlamada çok sayıda kişi yaralanırken 2 kişinin hayatını kaybettiği öne sürüldü. Patlama olduğu sırada yakındaki Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda da öğrenciler ders yapıyordu.

POLİSE GÖRE BOMBA

Polis kaynakları patlamanın bombadan kaynaklandığının belirlendiğini belirtti. Bölge yeni bir bomba ihtimaline karşı boşaltılıyor. Bomba imha ekipleri de olay yerinde çalışmalarına başladı. Bomba uzmanı köpeklerle de araçlarda bomba arandı.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Patlamanın meydana geldiği bölgede, şüpheli bir kadın gözaltına alındı. Şüpheli kadının slogan attığı bildirildi.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI: PATLAMA OKULUN KARŞISINDA OLDU

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da patlama ile ilgili bilgi verdi. Tanık, patlamanın bir okulun karşısında meydana geldiğini, yaralanan herhangi bir öğrenci olmadığını belirterek şunları söyledi: ''Can güvenliği açısından insanlar bölgenin dışında tutuluyor. İkinci ya da üçüncü patlama olabilir endişesiyle alan boşaltılıyor. Delil toplanıyor. Alan güvenliği sağlanıyor. Bize ulaşan hayat kaybı bilgisi yok. Şu anda terör vurgusu var diyemem. Yanmış araçların durumu vahim. Umur ediyoruz ki terör değil, tüp patlamasıdır. Çünkü bir binadan yanan tüp atıldığı iddiası var. Ankara'nın eğitime başlaıdğı ilk günlerde böyle bir şeyin yaşanmamasını dilerdik''

ANKARA'NIN EN İŞLEK CADDELERİNDEN

Patlamanın olduğu bölge Ankara'nın en işlek caddelerinden biri. Bölgede kamu bürokratlarının lojmanları da var.

ARINÇ VE ATALAY BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Ankara'daki patlamanın ardından Başbakan Yardımcıları Bülen Arınç ve Beşir Atalay'dan ilk açıklamalar geldi.

Çankaya Kaymakamlığı önünde meydana gelen ve 3'ü ağır, 15 kişinin kişinin yaralandığı olayla ilgili Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç'tan bir açıklama geldi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara'daki patlamayla ilgili, ''(Terörün) nerede, ne zaman, ne yapacağına ancak istihbaratlar ve bir takım önleyici çabalarla karşılık verebiliyoruz ama bazen istenmeyen olaylar da maalesef bu şekilde bizleri üzüyor'' dedi.

Arınç, TRT Avaz'da katıldığı programın ardından patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, TRT stüdyolarında düzenlenen TRT Avaz'ın açılış programında, Ankara'daki patlamaya ilişkin konunun önüne not olarak geldiğini söyledi. Arınç, ''Sanıyorum Kumrular Sokak'ta, yani Başbakanlığa yakın bir yerde bir araçta patlama olmuş ve bu patlamada ağır yaralılar olduğunu arkadaşlarım bana haber veriyorlar'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın olay yerinde olduğunu, kendisinin de birazdan olay yerine gideceğini söyledi.

Terörün vahşet olduğunu belirten Arınç, ''Nerede, ne zaman, ne yapacağına ancak istihbaratlar ve bir takım önleyici çabalarla karşılık verebiliyoruz ama bazen istenmeyen olaylar da maalesef bu şekilde bizleri üzüyor. Herkese geçmiş olsun. Umarım bir can kaybı yaşanmamış olur. Olay tahkik edilecek. Bir haberde ölü olduğu, bir haberde de ağır yaralıların olduğu şeklinde bilgi var. Ancak içeride bu kadar haberim oldu. Olay yerine hem intikal edeceğiz, hem de arkadaşlarımızdan detaylı bilgi almaya çalışacağım. Geçmiş olsun'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Olay size ne olarak geldi'' sorusu üzerine Arınç, ''Patlama oldu diye geldi. Patlama sonucunda araç yanmış, içinde bomba olduğu tespit edilmiş veya biliniyor. Beşir Atalay, sanıyorum bu konuda daha açıklayıcı bilgi verir'' diye konuştu.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, Ankara'daki patlamada can kaybı olmadığını, 5'i ağır olmak üzere 15 yaralı olduğunu bildirdi.

Atalay, Kızılay Kumrular Sokak'ta patlama meydana geldiğini belirterek, patlamayla ilgili incelemelerin sürdürüldüğünü bildirdi.

Olay yerine acil yardım ekiplerinin en kısa sürede ulaştığını belirten Atalay, ''Şu anda bölgede yangın da yok, hepsine en kısa sürede müdahale edildi. Olayın sebebiyle ilgili de tabii patlama olduğu için tüpgaz mı başka bir şey mi araştırıyorlar'' dedi.

Atalay, patlamada can kaybı olmadığını, 15 yaralı bulunduğunu belirterek, yaralılardan 5'inin ameliyatta olduğunu kaydetti.

Yaralıların kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını bildiren Atalay, bununla ilgili de ayrıntılı bilginin verileceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kendisinde bile hiçbir bilgi yokken abartılı haberler verildiğini belirterek, ''Felaket senaryoları yazmada bizim basınımız birebir maşallah... Lütfen bunu yapmayın'' dedi.

Atalay, patlamayı yeni Başbakanlık binasındaki odasından duyduğunu ifade ederek, ''Başbakan Vekili olarak arkadaşlara 'hemen ba kın olay nedir' diye talimat verdim'' şeklinde konuştu.

Televizyonların bu sırada büyük bir felaket senaryosu yarattığını dile getiren Atalay, şunları kaydetti:

''Daha bende bile hiçbir bilgi yokken abartılı haberler veriliyordu. Kendi ellerinde de hiçbir bilgi yok. Bir patlama duyuldu geride dumanlar gördüler ama öyle senaryolar yazdılar ki... Felaket senaryoları yazmada bizim basınımız birebir maşallah... Lütfen bunu yapmayın.

Her ülkede olduğu gibi ülkemizde de zaman zaman kimi terör olayları, kimi adi olaylar olabilir ama bunların daha esasını öğrenmeden hiçbir bilgi gelmeden toplumda nasıl duygulara sebep olabileceğini tahmin edebilirsiniz. Biz bilgi vermekte gecikmedik ama daha hiçbir bilgiye ihtiyaç duymadan bu yorumlar yapılıyor. Ben kendim geldim, gelmekte de acele etmedim, yanıltıcı bilgi vermemek için. Geçmiş olsun inşallah can kaybımız olmaz.''

Olayı hassasiyetle takip ettiklerini bildiren Atalay, ''Olayla ilgili bütün yetkililerimiz çalışıyor. Olayın sebebi bizim için çok önemli onu da en kısa süre içerisinde inşallah açıklarız'' dedi. (Haberler.com)