Cumhuriyet, Ankara’da 99 kişiyi katleden canlı bombaların hazırlık sürecine ilişkin ürkütücü iddialara ulaştı. Tüyler ürperten iddialara göre, patlamadan bir gün önce Ankara’dan bir grup IŞİD’ci, Kilis’in Elbeyli ilçesindeki sınır köyüne gitti. Sınırın öte yakasındaki IŞİD üyeleri köye çağırıldı. Yapılan ilk görüşmenin ardından, militanlar tekrar Suriye’ye geçip, yanlarında canlı bomba olacak iki kişiyi getirdi. İki kişi Ankara grubuna teslim edildi. Canlı bombalar gece yarısı Ankara’ya getirildi.

Fırat Kozak'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep programı sırasında beraberindeki gazetecilere “Bana birisi anlattı, Suriye sınırında o köyde bir araya gelmişler karar vermişler bu ikisi bombayı bağlasın diye” demişti. Cumhuriyet, Kılıçdaroğlu’nun işaret ettiği o köyün ismine ve yaşananların ayrıntısına ulaştı.

İddialara göre, saldırının ayrıntıları günler öncesinden hazırlandı. Ankara’daki IŞİD üyeleri ile Suriye’deki yöneticiler arasında iletişim kuruldu. Yapılan hazırlıkların ardından Ankara’dan iki araçla gelen bir grup IŞİD’ci, Kilis’in Elbeyli ilçesindeki sınır köyüne doğru yola çıktı.

GECE YARSI BULUŞMASI

Yine iddialara göre, Ankara’dan çıkan grup akşam saatlerinde köye ulaştı. Grubun varmasının ardından Suriye tarafına haber gönderildi. Sınırın karşı tarafından bir grup IŞİD yöneticisi köye geldi. Taraflar Ankara’daki saldırı planlarının ayrıntılarını konuştuktan sonra yönetici grup tekrar sınırın Suriye tarafına geçiş yaptı.

IŞİD’ciler bir süre sonra yanlarında canlı bomba olacak iki kişiyle birlikte tekrar köye döndüler. Temaslar yaklaşık 3 saat sürdü. Burada yapılan son görüşmelerin ardından iki canlı bomba, Ankara’dan gelen grupla birlikte başkente doğru yola çıktı. Canlı bombalar gece yarısı Ankara’ya ulaştı.

Buradan saldırı yapılacak alana yönelen militanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 500 metre yakına kadar ellerini kollarını sallayarak ulaştı ve saldırıyı gerçekleştirdi.