Soner Aydın/ MERSİN 


Ankara'da gerçekleştirmek istediği Barış Mitingi'ne yönelik bombalı saldırı sonucu katledilen 102 yurttaş birinci ayında Emek ve Demokrasi Platformu tarafından anıldı.

"SAVAŞA KARŞI BARIŞ KALKANI OLACAĞIZ"

Akdeniz Belediyesi önündeki anma etkinliğine, katliamda yaşamını yitiren gençlerin ailelerinin yanı sıra HDP eski milletvekili Levent Tüzel ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da destek verdi. Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Kenan Hazar "Biz dört emek örgütü olarak, ülkemizin içine sürüklendiği kaotik ve militarist ortamda bir dur demek istedik. Ancak, Ankara'da gür bir barış sesi çıkacak iken bu iradeye bomba konuldu. Biz savaşın ortasında barış diyen bir taraf olarak inisiyatif üstlendik. Böyle davrandığımız için bize bir bedel ödetildi. Bizler, barış ve demokrasi gelene kadar mücadele edeceğiz, çelikten bir barış kalkanı olacağız” ifadelerini kullandı.

"TAZMİNATI RET EDİYORUZ"

Anmaya katılan Korkmaz Tetik’in babası Erdoğan Tetik, emek ve demokrasi güçlerinin katliamlara karşı bir arada yer alması gerektiğini söyledi. Ankara'ya barış talebi ile gittiklerini ancak barış taleplerine bombalarla cevap aldıklarını söyleyen Tetik “Tarih boyunca zalimler anılmadı ama bugün Ankara’da, Suruç’ta, Reyhanlı’dı katledilenleri anıyoruz. Biz şehit aileleri olarak bu davayı sonuna kadar götürmeye kararlıyız. Bizlere rüşvet gibi aylık bağlayacaklarını, tazminat vereceklerini söylüyorlar. Biz bunları ret ediyoruz" şeklinde konuştu. Anamaya destek veren EMEP İl Başkanı Selma Gürkan ise, katliamının hesabını soracaklarını söyledi.