Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde 109 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısını gerçekleştiren IŞİD üyelerinin beş ayrı bombalı eylem planı yaptığı  ortaya çıktı. 

Hürriyet’ten İdris Emen’in haberine göre Antep’te sürdürülen bir soruşturmada IŞİD’in ‘Antep emiri’ olarak bilinen ve 20 Mayıs’ta polise yakalanmamak için kendini patlatan Yunus Durmaz’a ait olan bir rapor ortaya çıktı.

'KATLİAM RAPORU'

Antep 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dosyasına giren raporda, ‘eylem,’ ‘hatalar,’ ve ‘sonuç’bölümünden oluşuyor.

Raporda ‘Ankara katliamı’nın nasıl planlandığı, saldırının ardından IŞİD üyelerinin yaptıkları hatalara ve polis baskınlarına ilişkin bilgilere yer veriliyor

SURİYE'DEN ONAY

IŞİD’e ait bütün ev ve mekanların tespit edildiği belirtilen raporda Durmaz, polisin elinden nasıl kurtulduğunu “Binanın yangın çıkışından Allah’a Tevvekül ederek yanımıza sadece tabanca ve el bombası alarak tek tek evden Allah’ın yardımıyla çıktık”diye anlatıyor.

Raporun ‘eylem’ bölümünde Durmaz’ın ‘Ankara katliamı’ dahil beş bombalı eylem planladığı belirtilirken, bunların Suriye’de bulunan üst düzey yöneticilerine sunulduğu bilgisine de yer veriliyor. Yöneticiler, yalnızca Ankara Gar saldırısına onay veriyor.

GERİYE MÜHİMAT YIĞINI BIRAKMIŞ 

Örgütün zincirleme hatalar sonucu deşifre olduğu görüşüne yer verilen raporda, Durmaz, evden kaçtıktan sonra geride neleri bıraktığını da şöyle anlatıyor: “Evimde 6 keleş, 2 bin tane 9’luk mermi 10 jarjur (şarjör), 25 el bombası bıraktım. Ayrıca olayın heyecanından içinde askeri bilgilerin olduğu hafıza kartını ve Suriye’yle konuştuğumuz telefonları unutarak çıktık. Basılan depolarda 2500 kg amonyum, 60 kg TNT, yarım makara korteks, 3 tane aracımız ellerine geçti.”