10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önündeki katliamın ardından sendikalar 12-13 Ekim tarihlerini grev günü ilan etmiş, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yalnız sendikalara değil tüm kesimlere greve katılım çağrısı yapmıştı.

Sendikaların bu çağrısına karşılık hukuk dernekleri de 12-13 Ekim’de Ankara Katlamı’nı protesto etmek amacıyla duruşmalara çıkmama kararı almıştı.

Bu nedenden ötürü duruşmaya katılmayan avukatlardan, geçtiğimiz günlerde Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Üyesi Barış Oflaz’a ‘görevi ihmalden’ soruşturma açıldı.

Gazetekarınca.com.tr'de yer alan habere göre, Van Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada avukat Oflas’ın ‘görevi kötüye kullandığı’ iddia edildi.

Soruşturma evrakında, Oflas’ın müdafii olduğu duruşma anımsatılarak buna katılmadığı ve sanığın savunmasının alınmadığı belirtildi.

Oflas’ın “10 Ekim’de Ankara’da meydana gelen faşist katliamı protesto etmek amacıyla greve katılım çağrısı” gerekçesinin anımsatıldığı soruşturma evrakında, bu gerekçenin “hukuki nitelik taşımadığı” ve “kamu zararına neden olduğu” ifade edilirken, Oflas, “görevi kötüye kullanmak” ile suçlandı.

NE OLMUŞTU? 

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için biraraya gelenlere canlı bomba saldırısı düzenlenmiş, Ankara Garı önündeki saldırıda 101 kişi hayatını kaybetmişti.

Katliamın ardından DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tüm Türkiye’de grev ilan etmişti.