Ankara Gar Katliamı’na ilişkin duruşmanın 5’inci celsesinde önceki gün tutuklanan Suphi Alpfidan, yeniden ifade vermek istediğini belirterek, kendisinin ve ailesinin can güvenliğinin sağlanmasını istedi. 

Antep Emniyet Müdürlüğü'nün her şeyden haberi olduğunu ileri süren Alpfidan, “Antep Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırıdan önce Halil İbrahim Durgun ve yanındakilerin kaldığı evi Emniyet'e bildirdim” dedi.

Burcu Cansu'nun BirGün'de yer alan haberine göre Alpfidan şunları anlattı:

 "Olaydan sonra Halil İbrahim Durgun yanıma gelip ev istedi. Yanında biri vardı. Onun için istediğini anladım. Ben de yerini Emniyet’e bildirdim. Yakalanmasını ben sağladım. Terörle Mücadeleye gittim, onlar istihbaratı çağırdılar. Telefon numaralarını almamı istediler. Alıp polislere verdim. Halil'in yanında gördüğüm kişinin adını bilmiyorum, şu an bu dosyada yok. Ama Antep’te cezaevinde yatıyor. 

Benden stüdyo tipi ev isteyince ben, 'tamam' deyip oyaladım. Sonra hemen Emniyet'e gidip söyledim. İstihbarat gidip aldı zaten. Bu olay, Antep Emniyet Müdürlüğü saldırısından önce oldu. Halil İbrahim Durgun'un kendisini patlamasından sonra yaşandı. Ankara Katliamı’ndan sonra bu kişilerin alakası olduğunu fark ettim” diye konuştu. Alpfidan'ın bu beyanı üzerine Mahkeme Başkanı bu bilgileri, Antep Emniyeti’nden teyit edeceğini söyledi. 

Elebaşlarını ise medyadan öğrendiğini söyleyen Alpfidan, bu kişilerin Yunus Durmaz ve Halil İbrahim Durgun olduğunu kaydetti. Daha sonra müşteki avukatları tarafından sanık Alpfidan’a hücre evi ve depolardaki fotoğraflar gösterilerek, gördüğü kişileri teşhis etmesi istendi. Sanık Alpfidan, hücre evi fotoğraflarında Hacı Ali Durmaz'ı tespit ederek, onu da mahkemede gördüğünü, daha önce görmediğini iddia etti. Sanık Alpfidan, Halil İbrahim Durgun'u da fotoğraflarda tespit etti. 

YAKUP YILDIRIM TUTUKLANDI 

Dünkü oturumda yeni bir gelişme daha yaşandı. Mahkeme Heyeti savunmasının ardından ve müşteki avukatlarının talebi üzerine Yakup Yıldırım’ın tutuklanmasına karar verdi. Canlı bombaları Ankara’ya getirmekle suçlanan Hakan Şahin’in yakın arkadaşı olan ve iddianamede Halil İbrahim Durgun ve Yunus Durmaz ile irtibatlı olduğu tespiti yapılan Yıldırım savunmasında, Hakan Şahin ile bir buçuk ayda 1292 kez görüşmesini “gönül işleri” ile açıklamaya çalıştı. Yıldırım, Hakan Şahin’in önce IŞİD’i övmediğini, sonra da övdüğünü ifade etti. Yıldırım, soruşturma aşamasında Hakan Şahin'in IŞİD sempatizanı olduğu yönündeki beyanını polis baskısı altında söylediğini iddia etti. 

“AMONYUM NİTRATI BU OLAY İÇİN TAŞIDIM” 

IŞİD’in Antep Emiri Yunusu Durmaz ile bağlantılı olduğu iddia edilen Hüseyin Tunç ise ifadesinde amonyum nitratı Ankara Gar Katliamı için taşıdığını itiraf etti. Mühimmat ve patlayıcı taşımak ve IŞİD’in sınırdan gelen militanlarına lojistik destek sağlamak ile suçlanan Tunç, “Amonyum nitratı sadece bu dosyaya konu olayda taşıdım, daha önce taşımadım” dedi. Yakup Yıldırım’ın kendisini arayarak, gübre alacaklarını söylediğini belirten Tunç, nakliyeci olduğu için gittiğini söyledi. Tunç, Halil İbrahim Durgun’u ise mahalleden tanıdığını söyledi.