IŞİD’in 10 Ekim 2015’te Ankara’da düzenlenen Barış Mitingi’nde 101 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili hazırlanan iddianamede 36 sanık hakkında 100’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

10 Ekim’de çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikanın destek verdiği ’Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için Ankara’ya giden binlerce insanın toplandığı Ankara Tren Garı kavşağında üç saniye arayla iki şiddetli patlama meydana gelmiş, 101 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırının ardından alana biber gazı ve tazyikli su sıkılmış, yaralılara müdahaleyi neredeyse imkansız hale getiren bu durum uzun süre konuşulmuştu.

GAZİANTEP’İN ‘IŞİD EMİRİ’NE TAKİPSİZLİK

Mesut Hasan Benli’nin Hürriyet’teki haberine göre 571 sayfalık iddianamede saldırının bir numaralı ismi olarak İbrahim Ballı yer alıyor.

36 sanık hakkında 100’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, aralarında Gaziantep’te intihar saldırısını gerçekleştiren ve Gaziantep’in ‘IŞİD emiri’ olarak anılan Yunus Durmaz ve Halil İbrahim Durgun ile birlikte 17 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde, sanıkların yargılanmasına başlanacak.