Ankara Katliamı’nı kınamak amacıyla AKP Ankara İl Başkanlığı önünde eylem yapmak isteyen Halkevi üyelerine polis saldırdı. Polisin sert müdahalesi ile ararlarında gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişi ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Çankaya Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

10 Ekim Ankara Katliamı’nı kınamak amacıyla Ankara Meşrutiyet Caddesi’nden Kocatepe’de bulununan AKP İl Teşkilatı binasının önüne yürümek isteyen Halkevi üyesi bir gruba polis saldırdı. 

Yürüyüş yapmak isteyen Halkevi üyesi grup daha önce Meşrutiyet Caddesi üzerinde polis tarafından durduruldu. Polisin grubu engelleme girişimi üzerine, “10 Ekim katliamını unutma, unutturma” pankartını toplayan grup, AKP il binası önüne birer birer çıktı. Burada biraraya gelen ve açıklama yapmak isteyen gruba sert müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

GÖZALTINA ALINAN GAZETECİLER SERBEST BIRAKILDI 

Eylemcileri gözaltına alana polis çevredeki insanları da tehdit etti. Polisin müdahalesinde Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Selami Aslan, Sendika.org muhabiri Dilara Doğanbaş ile birlikte Halkevleri üyesi Betül Öztürk, Sercan Aran, Gülşah Öztürk, Yandaş Türkyılmaz, Yusuf Sağlık, Sedat Kaplan, Emre Şimşek, Mustafa Eberliköse’nin de bulunduğu 10’dan fazla kişi tesk kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Çankaya Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan DİHA muhabiri Selami Aslan, Sendika.org muhabiri Dilara Doğanbaş ile birlikte Halkevleri Kadın Sekreteri Gülşah Öztürk, Eğitim Sekreteri Betül Öztürk ile Sercan Aran, Yandaş Türkyılmaz, Yusuf Sağlık, Sedat Kaplan, Emre Şimşek, Mustafa Eberliköse serbest bırakıldı.

KAYNAK: DİHA