Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Suriyeli mülteci bir ailenin kaldığı gecekondunun kimliği belirsiz kişilerce kundaklandığı öne sürüldü. Yangın sırasında evde bulunan ve dumandan etkilenen 4 çocuk hastanede tedavi altına alındı.

Yangın, Kahramankazan İlçesi Satıkadın Mahallesi'nde saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Abdullah ve eşi Mariam Alnessar, çocuklarını evde bırakarak Suriyeli yakınlarını ziyarete gitti. Bu sırada evde bulunan çocuklar mutfakta sohbet ettikleri sırada önce evin elektriğinin kesildiğini ardından da sokağa bakan odanın camlarının kırıldığını fark etti. Kısa sürede dumanın gecekonduyu kaplamaya başladığını fark eden çocuklar güçlükle dışarı çıkarak durumu hemen komşularına haber verdi. Komşularının ihbarı üzerine itfaiye ve sağlık görevlileri gelirken, dumandan etkilenen çocuklar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Acil serviste ilk müdahaleleri yapılan çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerine bilgi veren baba Abdullah Alnessar, birkaç gündür tanımadıkları iki kişinin kendilerinin gecekondudan çıkmaları yönünde uyardıklarını ve evin etrafında gezerek kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Kahramankazan İlçe Emniyeti Müdürlüğü ise yangınla ve babanın iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.