Ankara'nın Etimesgut ilçesi’nde emniyet güçlerince düzenlenen operasyonda, IŞİD mensubu oldukları iddia edilen 2 kişi öldürüldü.

Olay yerinde açıklamalarda bulunan Ankara Valisi Ercan Topaca, “İstihbarat Daire Başkanlığı'nın koordinesinde İstanbul ve Ankara polisinin ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde düzenlenen operasyonda 2 erkek teröristin etkisiz hale getirildiğini” söyledi.

VALİ TOPACA: OPERASYON ACİLEN PLANLANDI

“Operasyonun, İstanbul'da gözaltına alınan bir şüphelinin verdiği ifadelerin ardından düzenlendiğini”savunan Topaca, şöyle konuştu:

"İstanbul'dan takip edilen Azerbaycan uyruklu kişinin DEAŞ üyesi olduğu değerlendiriliyor. Son günlerde hareketli olması ve araç kiralayarak Ankara'ya gelmesinden şüphelenilmiş, buraya bu 2 kişiyi bıraktığı anlaşılmış. Kendisi ile bu kişilerin DEAŞ üyesi olduğu ve eylem yapmak üzere Ankara'ya bıraktığı şeklinde ifade vermesinden sonra bu operasyon çok acilen planlanmış, müdahalede 2 kişi ölü ele geçirilmiştir."

"Kim oldukları henüz çok net değil, kimliklerini daha bilmiyoruz. Bazı silahlar var, arkadaşlarım tespitlere yeni başlamışlar, bazı el bombaları olduğunu söylediler. Ama henüz çok kesin tespit yapılmış değil. Muhtemelen önümüzdeki günlerde bir eylem yapmayı planladıklarını tahmin ediyoruz. Ellerindeki silahlar, o patlayıcılar, etkili ve güçlü patlayıcılar, silahlar"

'UYRUKLARI HENÜZ TESPİT EDİLEMEDİ'

"Arkadaşlar çalışıyorlar, tabii bütün deliller toplanacak, ev içerisinde bulunan, yanlarındaki eşyalar incelendikten sonra belki ilerleyen saatlerde uyruklarını belirtebiliriz. 2 erkek, 25-30 yaşlarında olduğu tahmin ediliyor. Kimlikleriyle ilgili henüz net bilgiler yok"