Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Turgut Özal Mahallesi 2154. Sokak’ta Ahsenler İnşaat’a ait bir inşaatta akşam saatlerinde göçük yaşandı.

İnşaatın birinci katının tablasına beton döküldüğü sırada meydana gelen göçükte 5 işçi moloz altında kaldı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Yapılan çalışmalar sonrası göçük altında kalan 5 işçi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Tedavi altına alınan işçilerden üçü taburcu edilirken iki işçinin tedavisi sürüyor. Yaralı işçilerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GEÇEN 3 AYDA 128 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Yaşanan göçük İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) Ağustos ayında yayınladığı araştırmayı tekrar gündeme getirdi. Araştırma, siyasi iktidarın 13 Mayıs’ta 3. Havalimanı’nda duyurduğu ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır’ deklerasyonu üzerinden geçen 3 ayda en az 128 inşaat işçisi yaşamını yitirdiğini ortaya koymuştu.

Konuya dair yapılan açıklamada inşaat sektörüne ilişkin çarpıcı gerçekler bir kez daha hatırlatılmış, işçi ölümleri artarak sürerken inşaat şirketlerin büyüdüğüne dikkat çekilmiş ve Türkiye’de müteahhitlerin iş hacminin 15 yılda yaklaşık 15 kat arttığı ifade edilmişti.

“En zengin 100 Türk” listesindeki 85 ailenin gayrimenkul ve inşaat sektörlerinde yatırımı olduğu belirtilen açıklamada “İnşaat sektörü büyürken, denetimsizlik ve cezasızlık artıyor; iş cinayetlerinde patronların ceza almamış olması ve hatta bazı davalarda ölen işçiler kusurlu bulunması yüzünden daha çok işçi ölüyor” ifadeleri kullanılmıştı.

KAYNAK: Evrensel