Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bu sabah saat 09.26'da yaptığı açıklamaya göre Ankara’da Kızılay’da yaşanan bombalı saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı (AA), Adli Tıp Kurumu’nda bulunan 35 kişiden 24'ünün cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildiğini duyurdu.

Hayatını kaybedenlerin isimleriyle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken kurumların ve yakınların paylaşımları ile gazete ve haber sitelerinde yer alan bilgilere göre hayatını kaybedenler ve hikayeleri şöyle.

BERKAY BAŞ


Berkay Baş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisiydi.

OZANCAN AKKUŞ


Ozancan Akkuş,Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Hazırlık öğrencisiydi. Akkuş, 10 Ekim 2015'te Ankara'daki barış mitingindeki patlamada arkadaşı Ali Deniz Uzatmaz'ı kaybetmişti. Ozancan Akkuş'un hayatını kaybetmesinin ardından iki arkadaşın birlikte gülümserken çektirdikleri fotoğrafları paylaşıldı.

DESTİNA PERİ PARLAK


16 yaşındaki Destina Peri Parlak Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisiydi. Saldırıdan önce sosyal medyada paylaşılan fotoğrafında bir kafede görülüyor.

ELVİN BUĞRA ASLAN


ANKA Enstitüsü, Elvin Buğra Arslan'ın hayatını kaybettiğini duyurduğu başsağlığı mesajında "Lanetli terör saldırısında Enstitümüzün pırıl pırıl gencini, kıvırcığımızı, Elvin Buğra Arslan'ımızı yitirdik" dedi.

Enstitü sitesinde yer alan bilgilere göre Elvin Buğra Arslan 23 Kasım 1996'da Ankara'da doğdu. İlk ve orta eğitimini Ankara'da lise eğitimini ise Gazi Çiftliği Lisesi'nde tamamladı 2014'te Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde lisans eğitimine başladı. Bir yıl yabancı dil eğitimi aldıktan sonra, birinci yılına devam etmekteydi. Ortaokul yıllarındamüzik eğitimi aldı. Lisede amatör olarak müzik yapıyordu. Önce Fenerbahçe Spor Kulübü alt yapısında basketbol, sonrasında Gençlerbirliği Spor Kulübü altyapısında futbol oynadı. Felsefe, tarih ve mitolojiyle ilgilendi, bu alanlarda araştırmalar yaptı.

MEHMET YURTSEVER


Mehmet Yurtsever, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keçiören eski ilçe başkanıydı. CHP'nin bir etkinliğine katıldıktan sonra, Kızılay'dan Balgat'taki evine gitmek üzere Güvenpark'taki dolmuş durağına gelmişti.

KEMAL BULUT


Kemal Bulut, Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'un babasıydı.Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'yle Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynadığı maç öncesi takımı kamp yaptığı otelde ziyaret etmiş ve daha sonra karşılaşmayı da tribünden takip etmişti.

ZEYNEP BAŞAK GÜLSOY VE NÜSRETTİN ÇALKINSIN



Zeynep Başak Gülsoy ve Nüsrettin Can Çalkınsın hukuk fakültesi öğrencileriydi, sevgililerdi. Üniversiteli gençler, akşam vakti evlerine dönerken Güvenpark önünde otobüs bekliyordu.

Nüsrettin Can Çalkınsın, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1.sınıf öğrencisiydi. Nüsrettin Can Çalkınsın'ın cenazesi 15 Mart 2016 tarihinde (yarın) Hacı Bayram Camisinde kılınacak öğle namazına müteakiben Karşıyaka Mezarlığında defnedilecek.

FEYZA ACISU


Feyza Acısu Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı 4. sınıf Öğrencisiydi. Cenazesi 14 Mart 2016 tarihinde (bugün) öğle namazına müteakiben Karşıyaka Mezarlığında defnedilecek.

MEHMET EMRE ÇAKAR


Lise öğrencisi Mehmet Emre Çakar, patlama sırasında Balgat’taki evine gitmek üzere otobüs bekliyordu.

Karaciğer hastası olan Çakar’a önümüzdeki günlerde babasından karaciğer nakli yapılacaktı.

ELİF GİZEM AKKAYA


Giresunlu olan üniversite öğrencisi Elif Gizem Akkaya, ailesiyle birlikte Ankara’da yaşıyordu.

Akkaya'nın cenazesi bugün Giresun'a götürülerek Keşap ilçesinde toprağa verilecek.

DORUKHAN YUSUF ÖZDEMİR

Dorukhan Yusuf Özdemir, Ankara Altınel Spor Kulübü Genç Basketbol Takımı kaptanıydı.

18 yaşındaki Özdemir’in ölümüyle ilgili açıklama yapan Türkiye Basketbol Federasyonu, 1998 doğumlu Özdemir’in cenazesinin yarın kılınacak öğle namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verileceğini duyurdu.

(Kaynak: Bianet)