ANF'nin haberine göre, TSK geri çekilmekte olan PKK gerillalarına yönelik operasyonlarını arttırdı.

PKK'nin silahlı kanadı olan HPG,  Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM) aracılığıyla yaptığı açıklamada, TSK'nın bugün Şırnak’a bağlı Gabar’da bulunan Fındikê  alanını obüs ve havanlarla bombaladığını bildirdi. Ayrıca sabah saatlerinde yapılan bombardımanın yer yer devam ettiği ve bombardıman sonucu arazide başlayan yangının da sürdüğü bildirildi.

ŞEMDİNLİ’DE OPERASYON

Haberde, TSK'nın PKK'ye  yönelik bir diğer saldırısının ise Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde meydana geldiği aktarıldı. HPG'nin de konuya ilişkin açıklamasında, Türk ordusunun 8 Haziran günü saat 07.00’da Şemdinliye bağlı Rubaruk ve Museka alanları arasındaki bölgeye operasyon başlattığını belirttiği ve söz konusu operasyonun sürdüğünü bildirdiği aktarıldı.

HAFTANİN’DE KORUCULARLA BİR TEPEYE SIZMA GİRİŞİMİ

Yine HPG-BİM, söz konusu bölgede operasyon ve sızma girişimine ilişkin olarak, 3 Haziran günü Haftanine bağlı Şehit Kendal, Şehit Rênas ve Deriyê Dawetiya alanlarında bir operasyon başlatıldığını ve bu operasyona karşı bölgede bulunan Kürt halkının engel olduğunu aktararak, halkın bu direnişinin operasyonu engellediğini belirtti.

Halkın bu direnişinin ardından ise TSK güçlerinin ve korucuların 15 zırhlı araç, 4 dozer ve 100’lerce askerle alana yeni bir operasyon hazırlığı yaptığını belirtilen HPG açıklamasında, "8 Haziran günü saat 18.00 da Haftanine bağlı Şehit Kendal tepesine koruculardan oluşan 3 kişilik bir gurup burada bulunan tepeye sızma yapmak istemiştir. Gerillalarımızın karşılık vermesi soruncu korucular geri çekilmek zorunda kalmıştır,” diye belirtildi.