Diyarbakır'ın 2 Aralık 2015 tarihinden bu yana yasaklı olan Sur ilçesinde, yüzü kapalı bir şekilde ırkçı sözlerin yer aldığı 'Yalnızım Atam (Sur Şehitlerimiz Anısına)' isimli bir rap parçasını seslendirip, bir de klip çekerek bunu yayınlayan güvenlik görevlisinin kimliğine ulaşıldığı iddia edildi.

ANF, ulaştığı görüntülerde, rap müzik eşliğinde ırkçı sözlerin seslendirildiği klibin, Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet Azimli adlı polis tarafından hazırlandığını yazdı.

Habere göre; Kürtler ile Ermenilere hakaretlerde bulunulan ırkçı klibi çeken Mehmet Azimli, yer aldığı sözkonusu bu görüntüde, sahne adının 'SAT5' olduğunu söylemesinin yanı sıra daha önce İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne görev yaptığını, şu an ise Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığını belirtiyor.

Haberde; Azimli'nin, görüntülerde sahne adının 'SAT5' olduğunu söylemesi, Sur'da çekilen klibin de bu isimle yayınlanmış olmasından hareketle sözkonusu kişinin kendisi olduğunun kanıtı olduğu öne sürülüyor.

Azimli, aynı görüntüde daha önce 'Beyaz Show', 'Çok Güzel Hareketler' gibi bazı televizyon programına katıldığına yine kendi ağzıyla dile getiriyor.

Kendisiyle ilgili bu bilgileri verdikten sonra ise, yine rap parçaları hazırlanmış bir video gösterip, sonrasında da yine bir rap şarkısı seslendiriyor.

Mehmet Azimli'nin yer aldığı bu görüntünün, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Okul Polisi' uygulaması kapsamında Batman'da bulunan bir okulda düzenlenen 'RAP-DİYE' isimli yarışmada çekildiği ve Facebook'ta yer alan 'Batman Okul Polisi' sayfasında 16 Mayıs 2012 tarihinde yayınlandığı anlaşıldı.

GÖREVDEN ALINDIĞI AÇIKLANMIŞTI

Sosyal medya platformlarında yayınlanması ile birlikte büyük tepkilere yol açan klibi, Meclis gündemine taşıyan HDP milletvekilleri, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması talebiyle soru önergeleri vermişti.

Giderek büyüyen tepkiler üzerine İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, yasaklı Sur'da klip çeken kişinin bir güvenlik görevlisi olduğunu söylemiş ve bu kişinin açığa alındığını belirtmesine rağmen sözkonusu kişinin kimliği açıklanmamıştı.

Klip hakkında açıklama yapan Diyarbakır Valiliği de, klip çekimi için yetkili makamlara yapılan herhangi bir izin başvurusunda bulunulmadığı belirterek, "İnceleme neticesinde bir polis memuru açığa alınmıştır" demekle yetinmişti. (DİHA)