ANF’de yer alan habere göre, Diyarbakır Terörle Mücadele Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet'e 4 Kasım tarihinde bombalı araçla yapılan saldırıyı TAK'ın üstlendiği iddia edildi.

Haberde, 11 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kısa adı TAK olan Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) adlı örgütün geçekleştirdiği ifade edildi.

Valilik ve resmi kurumlarca saldırının PKK tarafından yapıldığı iddia edilmiş, ancak IŞİD resmi haber ajansı üzerinden saldırıyı üstlendiğini açıklamıştı.

Saldırı sırasında HDP’li vekillerin de gözaltında olmaları, saldırının IŞİD tarafından HDP’lilere yönelik gerçekleştirilmiş olabileceği iddiasını öne çıkarmıştı.

Diyarbakır’da meydana gelen saldırıda 2 polis, 1 teknisyen, 8 sivil olmak üzere 11 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıdan, gözaltında bulunan DBP ve HDP’liler de etkilenmiş, DBP Çüngüş İlçe Eş Başkanı Recai Altay hayatını kaybetmişti.

TAK'TAN AÇIKLAMA

TAK tarafından yapıldığı iddiasıyla ANF'de yer alan açıklamada şöyle denildi:

"4 Kasım 2016 tarihinde saat 08.00 sıralarında Amed Bağlar'da gerçekleşen eylemi TAK olarak üstleniyoruz.

Bağlar'da polis ve çevik kuvvet şube müdürlüğüne Kemal Hakkari arkadaşımız tarafından fedai eylemi gerçekleştirilmiştir.

Faşist Türk devletinin ve onun yürütücü gücü AKP saray çetelerinin Kürdistan'da yürüttüğü işgal, imha ve katliam politikalarına, Türkiye'de demokratik, sol, sosyalist güçler üzerindeki amansız baskılarına ve saldırılarına karşı gerçekleştirilen bu fedai eylemde onlarca polis öldürülmüştür.

Bu eylem esnasında DBP Çüngüş ilçe eşbaşkanı Recai Altay hayatını kaybetmiştir. Hedef konumunda olmayan ve orada olacağını bilemeyeceğimiz DBP Çüngüş ilçe eşbaşkanı Recai Altay'ın yaşamını yitirmesinden dolayı üzüntülerimizi belirtiyoruz."