Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği görevine Alparslan Altan seçildi.

Başkanvekilliği görevini yürüten Osman Paksüt'ün görev süresinin dolması nedeniyle yüksek mahkemede seçim yapıldı. Seçim sonucunda Başkanvekilliğine Alparslan Altan getirildi. Altan, Anayasa Mahkemesi raportörü olarak DTP hakkında açılan davada, kapatılması yönünde görüş bildirmişti.

1968 yılında Sarıkamış’ta doğan Alparslan Altan , ilk ve orta öğretimini 1985 yılında Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde tamamladı. Alparslan Altan , İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1989 yılında mezun olduktan sonra, avukatlık ve hakimlik stajlarını tamamladı. Sırasıyla; Alaplı, Hilvan ve Zara Cumhuriyet Savcılığı görevlerini yürüten Altan, Zara Cumhuriyet Savcısı iken 2001 yılında Anayasa Mahkemesi Raportörlüğü’ne atandı.

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim dalında Altan, “Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Üyelerinin Sorumlulukları ve İbranın Sorumluluk Davalarına Etkisi” isimli teziyle yüksek lisans çalışmasını, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim dalında “Mülkiyet Hakkı, Güvencesi ve Korunması” isimli teziyle de doktorasını tamamladı.