Anayasa Mahkemesi, öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, kardeşi Orhan Dink ve çocukları Delal, Arat ve Sera Dink'in bireysel başvurusunu görüştü.

Dink ailesinin, Hrant Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlilerine yönelik soruşturma hakkında kendilerine bilgi verilmediği, soruşturmanın tamamlanmadığı gerekçesiyle yaptığı bireysel başvuruyu görüşen Anayasa Mahkemesi, eksik bilgi ve belgelerin istenmesine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi heyetinin yaptığı toplantı sonucu, eksik bazı bilgi ve belgelerin ilgili yerlerden istenilmesine karar verildi. Heyet, belgeler geldikten sonra Dink ailesinin başvurusuyla ilgili bir karar verecek.

Hrant Dink'in ailesi, etkin bir soruşturma yapılmadığı, yürütülen soruşturma hakkında kendilerine bilgi verilmediği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştu. Aile başvurusunda, cinayetin işlenmesinde ihmali bulunan kamu görevlilerine ilişkin soruşturmanın bitirilmemesini de şikayet etmişti. Aile ayrıca 500 bin lira manevi tazminat talebinde bulunmuştu.