Anayasa değişikliği referandumu için oy verme işlemi başladı. Yurt içinde 55 milyon 319 bin 222 seçmen sandığa gidiyor.

Türkiye genelinde gece saatlerinde pek çok noktada propaganda afiş, pankart ve araçları seçim yasakları gereği kaldırıldı.

Ancak sabah saatlerinde okul içleri ve anayollar dahil olmak üzere hala “evet” afişi giydirilmiş kampanya araçlarının dolaşımda olduğu görülüyor.

Sendika. Org’un haberine göre, Eyüp’te Erdoğan’lı dev “Evet” pankartları hala asılı duruyor.

İleri Haber’in aktardığına göre, İstanbul’un Sultanbeyli ilçesindeki Akşemsettin İlk ve Ortaokulu’nun bahçesinde evet aracı bulunduğu bildirildi.

Ayrıca Sultanbeyli Vega okullarında müşahitler okullara alınmıyor.

Dihaber'in haberine göre, Hakkari Yüksekova'da kurulan 212 sandık başkanının tamamında AKP üyeleri görevlendirildi.

Evrensel’in haberine göre, Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Hoşap'ta sandıklar korucu ve askerlerin denetiminde.

Hoşap Güzelsu İlk Okulunda HDP’li sandık müşahitleri tehdit edilerek sandıklara yaklaştırılmıyor.

Gazete Karınca'nın haberine göre, Urfa Ceylanpınar’a bağlı Şavato köyünde ise HDP’li sandık görevlileri darp edilerek salondan çıkartıldı.

Buradaki oy verme işleminin ise sonlandırılarak sandığın kapatıldığı iddia edildi.

İstanbul Sarıyer Üstay Villaları 1272 No'lu sandıkta, kullandığı oyun fotoğrafını çeken bir polisin oyu sandık görevlilerince iptal edildi.

Antep’in Nurdağı ilçesine bağlı Mesthöyük mahallesinde "Evet" tercihli açık oy kullanımı görüntülere yansıdı.

Antep’in Şehitkamil ilçesi Kayaönü Mahallesinde bulunan Şehit Nafi Çevik Ortaokulunda ise, 2171 numaralı sandıkta 52 oy pusulası eksik olduğu ortaya çıktı.

Sandığa giden HDP avukatları eksik çıkan pusulalara ilişkin tutanak tuttu.

Gazete Şujin’in haberine göre Erzurum’un Horasan ilçesinde HDP’li sandık görevlisi Mukadder Yıldız AKP destekçileri tarafından darp edildi.

Yıldız, sandık görevlisi olduğu Fatih İlköğretim Okulunda görev yaptığı esnada 7 kişilik bir grup tarafından darp ve tehdit edildi.

Yıldız, kendisini darp eden grubun sonrasında “bunu senin yanına bırakmayacağız, gününü göreceksin” dediğini söyledi.

Maruz kaldığı şiddet sonucu yüzünde morluk ve şişlik oluşan Yıldız, bu hukuksuzluğu kabul etmeyeceğini ifade etti.

Mardin’in Artuklu ilçesi Yukarıaydınlı Mahallesi’nde seçmenlerin  M.S.K. isimli muhtar tarafından açık oy kullanmaları tehdit edildiği iddia edildi.

Mahalleden dihaber’e konuşan bir yurttaş, sabah saatlerinde oy verme işlemi için Yukarıaydınlı İlköğretim Okulu’na gittiğini fakat muhtarın kendisinden açık oy kullanmasını istediğini söyledi.

Açık oy kullanmaya karşı çıktığı için seçmen kağıdının muhtar tarafından yırtıldığını kaydeden yurttaş, ailesinin de oy kullanmasına izin verilmediğini ileri sürdü.

Oda Tv’nin haberine göre, Muş'un Hasköy ilçesi Düzkışla beldesinin AKP’li Belediye Başkanı Göksel Kavçan’ın köylüleri “Kapalı oy veren FETÖ’cüdür” diye tehdit ettiği ve “Evet” oyu vermeye zorladığı iddia edildi.

BirGün'de yer alan habere göre, Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde mühürsüz oy pusulaları ile 48 oy kullanıldı.

Eskişehir Halil Akkurt İlköğretim Okulu’nda bir kişinin açık şekilde ‘Evet’ oyu kullandığı tespit edildi.

Gazete Karınca'nın haberine göre, duruma sandık kurulu üyeleri itiraz etti. İtirazın kabul edilmesinin ardından tutanak tutuldu. Sandıkların açılıp, oy sayma işleminin başlamasının ardından bir “evet” oyunun iptal edileceği karara bağlanıp deftere işlendi.

Muş’un Çatbaşı köyünde oy kullanmaya giden seçmenlere AKP’ye yakınlığıyla bilinen köy muhtarı Mehmet Koçlardan da eşlik ediyor.

ANF’nin haberine göre, sandık başkanı ve görevliler ise olaya seyirci kalıyor.

ÇÖP KUTUSUNDA OY PUSULALARI BULUNDU

Özgürlükçü Demokrasi’nin haberine göre, Kayseri Talas’ta Sahra Galip Özsan İlkokulu çevresindeki bir çöp kutusunda oy pusulaları bulundu. Sandık görevlileri tarafından olay ile ilgili tutanak tutuldu.

ALİ BAYRAMOĞLU’NA SALDIRI

Referandumda ‘Hayır’ oyu kullanacağını açıklayan Yeni Şafak Yazarı Ali Bayramoğlu, İstanbul Gayrettepe’deki Şair Nedim İlköğretim Okulu’nda oy kullandıktan sonra AKP’li olduğu iddia edilen yaklaşık 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.