İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, İzmir Aliağa'daki Yenişakran Cezaevi'nde tutulan ve 19 Temmuz'dan bu yana süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan tutsak Şevket Aslan'ın durumuna dikkat çekmek için şube binalarında basın açıklaması düzenledi.

Toplantının yapıldığı salona, "Anarşist tutsak Şevket Aslan 37 gündür açlık grevinde" yazılı pankart asıldı.

'ANARŞİSTLERLE AYNI KOĞUŞTA KALMASI SAĞLANMALI'

Meydan Gazetesi'nden Mercan Doğan, Aslan'ın avukatı Gökhan Soysal ve İHD Yönetim Kurulu üyesi Doğan Özkan'ın katıldığı toplantıda açıklama yapan Meydan Gazetesi çalışanı Mercan Doğan, Meydan Gazetesi okuru anarşist mahkûm Şevket Aslan'ın siyasi kimliği tanınmadığı ve talepleri kabul edilmediği için süresiz-dönüşümsüz açlık grevine girdiğini vurguladı.

Doğan, "Anarşist kimliğinin hapishane yönetimi tarafından tanınması ve anarşistlerle aynı koğuşta kalması sağlanmalıdır" dedi.

'SAĞLIĞINDAN HAPİSHANE YÖNETİMİ SORUMLU'

37 gündür açlık grevinde olan Aslan'ın vücudunda geri dönülmesi güç sağlık sorunları oluşabileceğini ifade eden Doğan, şunları aktardı:

"Aslan'ın sağlık durumu, bugünden sonra daha kritik bir aşamaya girecektir. Anarşist tutsak Şevket Aslan'ın yaşayacağı herhangi bir sağlık probleminin sorumlusu, hiçbir talebine cevap vermeyen hapishane yönetimi olacaktır."

Hapishane yönetimi Aslan'ın taleplerini kabul etmeye çağırıldı.

Kaynak: DİHA