Anadolu Ajansı (AA), Mardin’in Nusaybin ilçesinde haber takibi yapan üç muhabirinin PKK’lilar tarafından kaçırıldığını duyurdu.

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, Anadolu Ajansı'nın 'Nusaybin'de PKK tarafından kaçırıldı' dediği 3 muhabiri aldıklarını ve kaymakamlığa gittiklerini açıkladı.

Nusaybin ilçesinde haber takibi için bulunan Anadolu Ajansı'ndan Muhabir Rauf Maltaş, Kameraman Kenan Yeşilyurt ve Foto Muhabiri Onur Çoban'ın cuma günü hendek ve barikatların bulunduğu Yenişehir Mahallesine gittikleri ve kendilerinden bir daha haber alınamadığı belirtilmişti.

Muhabirler, aralarında HDP milletvekilleri, Barış Anneleri, Mezopotamya Hukukçular Derneği ve HDP yöneticilerinin de bulunduğu heyet tarafından teslim alındı.

Kaçırılan gazetecilerin Rauf Maltaş, fotomuhabiri Onur Çoban ve kameraman Kenan Yeşilyurt olduğu öne sürüldü.

ÖMER ÇELİK’TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, olayı, “alçakça bir eylem” olarak nitelendirirken, şunları söyledi:

“Anadolu Ajansı muhabirleri dünyanın her yerinde en tehlikeli ortamlarda gerçeğin peşinden koşuyorlar. Dünyada en zor yerlerde herkesin sustuğu zamanlarda AA muhabirleri gerçeğin sesi oldular, olmaya devam ediyorlar.”