Giresun’da “Ampul Tayyipsloganı nedeniyle Halkevleri yöneticisi üç kişi beraat etti. Sendika.org’un haberine göre “Başbakana görevinden ötürü hakaret” iddiasıyla Giresun 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın dünkü duruşmasında tüm sanıklar “Ampul Tayyip” şarkısını söylediklerini ve bunun hakaret olmadığı savunması yaptı.

Davaya neden olan olay, Giresun’da 2011 yılında Liseli Genç Umut üyesi öğrenciler eğitimdeki aksaklıklarla ilgili 2 Ocak 2011'de basın açıklaması yapıp ders müfredatlarını eleştiren bir skeç sergilemeleriydi. Öğrencilerin bu skeçte söyledikleri şarkıda "Ampul Tayyip" sözleri yer alırken eylem, "Dünya yerinden oynar, meclisten adam çıksa" sloganıyla bitti.

Eylemde atılan sloganlarla ilgili yedi lise öğrencisine soruşturma açıldı.  Liseli Genç Umut ve Giresun Halkevleri üyeleri soruşturmayı kınamak için 26 Şubat 2011'de yaptıkları eylemde aynı sloganları attı. Bunun üzerine Halkevleri üyesi üç kişiye de dava açıldı.

Halkevciler beraat ederken, liselilere "Başbakan Erdoğan'a hakaret" suçlamasıyla açılan davanın 5 Ekim’de görülen duruşmasında Giresun 1. Sulh Ceza Mahkemesi 7 lise öğrencisine 235′er gün hapis cezası kararı çıktı. Öğrencilere verilen cezalar propaganda kapsamında sayılmayarak herhangi bir ertelemeye tabi tutulmadı ve günlüğü 20′şer liradan paraya çevrilerek 4700 ile 9400 lira cezaya çevrildi.