Bugün Diyarbakır’daki DİSKİ Seyrantepe stadında seyircisiz oynanan ve 3-3 beraberlikle sonuçlanan maçın ardından Amedspor, resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı.

Sahaya, ‘Çocuklar ölmesin, maça da gelsin’ pankartıyla çıkan Amedspor, “Kulübümüz dün olduğu gibi bugün de ve yarın da sonuna kadar arkasında durduğu ‘Çocuklar ölmesin, maça da gelsin’ şiarı devam edecektir” dedi.

Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe karşılaşmasının seyircisiz oynanmasını maçın başında 30 saniyelik hareketsizlik eylemiyle protesto eden Amedspor’un açıklamasında, Türkiye Futbol Federasyonu’nu çifte standart uygulamakla eleştirildi.

Açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

“Hem Ziraat Türkiye Kupası hem de Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta onurlu mücadelesini sürdüren bölgenin tek ikinci lig kulübü olan Amedspora sezon başından bu yana yapılan haksız uygulamalar bugün itibariyle çok farklı bir boyut kazanmıştır. İsminin değiştirilmesi sonrası kulübümüze yapılan tehdit ve hakaretler, sezon devam ederken taraflı gözlemci raporları, haksız para cezaları ile sürdürülmüştür.”

DENİZ NAKİ'YE DESTEK

“Oyuncumuz Deniz Naki’nin barış çağrılar ise “ideolojik ve ayrımcı” olduğu gerekçesiyle ağır bir şekilde cezalandırılmıştır.Her yönüyle örnek olan bu oyuncumuz, Türkiye futbol tarihinde eşi benzerine az rastlanan 12 maç müsabakalardan men cezası almıştır. Ve tüm bu olanlar Türkiye Kupasında çeyrek final maçlarının başlamasının hemen öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından karara bağlanmıştır.”

TFF İZİN VERMEMİŞ

Maçın başındaki 30 saniyelik hareketsiz durma eyleminin ‘haksızlıklar, çifte standartlar ve ötekileştirme’ye karşı yapıldığı kaydedilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Bu nedenle kulübümüz dün olduğu gibi bugün de ve yarında sonuna kadar arkasında durduğu “Çocuklar ölmesin, maça da gelsin” şiarı devam edecektir. Ayrıca Fenerbahçe maçına “Çocuklar ölmesin maça da gelsin” pankartıyla çıkma talebimiz TFF tarafından kabul edilmemiştir. TFF’nin bu tutumunu da spor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Sonuç itibari aldığımız cezalar ve uğradığımız haksızlıklar, çocukların ölmesini istemeyenlerin cezalandırılmadığı, bunu dile getirenlerin sahiplendiği yeni bir sürecin başlamasına vesile olmasını diliyoruz.”

Amedspor, açıklamasına Nazım Hikmet’in şiiriyle son verdi:

“Büyük şair Nazım’ın da dediği gibi;
Sizde böyle koşmuştunuz bir zamanlar,
Çocuklara kıymayın efendiler.”