Oda TV baskınında ele geçirilen 'KOZİNOĞLU 3' adlı klasördeki dokümanların çoğu 'gizli' ve 'hizmete özel' ibaresi taşıyor. Kozinoğlu, savcının telefon görüşmelerine ilişkin sorusuna ise, "Sağırım, duymadım." diye cevap verdi.
 
Ergenekon soruşturması kapsamında Soner Yalçın'ın sahibi olduğu Oda TV'ye yapılan baskında ele geçirilen "KOZİNOĞLU 3" klasörünün detayları belli oldu. Dosyada, Milli İstihbarat Teşkilatı ileGenelkurmay Başkanlığı'na ait çok sayıda 'hizmete özel' ve 'gizli' ibareli belge yer alıyor. Edinilen bilgilere göre, söz konusu gizli belgeleri Oda TV'ye, tutuklanarak cezaevine konulan MİT mensubu Kaşif  Kozinoğlu sızdırdı. Savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan Kozinoğlu, arama yapılana kadar Oda TV'nin adını bile duymadığını ileri sürdü. 'Koz.doc' isimli word dokümanındaki "Rusya ve Özbekistan'daki cemaat operasyonları hakkında Kozinoğlu'ndan gelen belgeleri mutlaka gündeme taşıyalım. Kozinoğlu'ndan gelen diğer belgeleri de değerlendirelim." notlarını ise açıklayamadı. "Ben belge vermedim." demekle yetindi. Kozinoğlu'na, OYAKGenel Müdürü Coşkun Ulusoy ile yaptığı telefon görüşmeleri de soruldu. Ulusoy'un, "Biz yıllarca asın kesin dedik." sözünün ne anlama geldiği sorusuna ise şu çarpıcı cevabı verdi: "Abim gibi görüştüğüm bir insandır. Benim kulaklarım sağır olduğu için telefon konuşmalarının çoğunu duymamış olabilirim. Yüzde kırkbeş sol kulağımda işitme kaybı ve dibliks var. Ancak şu an herhangi bir alet kullanmıyorum."
 
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun MİT'e ve Genelkurmay Başkanlığı'na ait birçok gizli belgeyi, Oda TV'ye sızdırdığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, Oda TV'de ele geçen 'KOZİNOĞLU 3' isimli klasör içerisinde yer alan belgeleri gösteren Savcı Zekeriya Öz, "TSK ve MİT'e ait bu belgelerin sizin tarafınızdan Oda TV'ye verildiği anlaşılmıştır." diyor. İddiaları reddeden Kozinoğlu, arama yapılana kadar Oda TV'nin adını bile duymadığını savunuyor. Savcı Öz, Kozinoğlu'na Oda TV'de ele geçirilen 'Koz.doc' isimli word dosyasında yazılı "Rusya ve Özbekistan'daki cemaat operasyonları hakkında Kozinoğlu'ndan gelen belgeleri mutlaka gündeme taşıyalım. Kozinoğlu'ndan gelen diğer belgeleri de değerlendirelim." şeklinde notlar bulunduğunu hatırlatarak, "Soner Yalçın ve Oda TV çalışanlarına ne tür bilgi ve belgeler temin ettiniz? Bu belgeleri Oda TV ya da Soner Yalçın'a vermenizin sebebi nedir?" sorusunu yöneltiyor. Kozinoğlu, bu soruya, "Ben bu kişilere hiçbir bilgi ve belge vermedim, bu kişileri tanımıyorum." şeklinde cevap veriyor.
 
Bunun üzerine Savcı, Oda TV'de yapılan aramada elde edilen dijital veriler içerisinde 'KOZİNOĞLU 3' isimli klasör de olduğunu ve bu klasör içerisinde TSK'ya ve MİT'e ait olduğu anlaşılan GİZLİ ve HİZMETE ÖZEL ibareli çok sayıda belge bulunduğunu hatırlatıyor. Savcı, "(Koz) isimli word dosyasında yazan notlar, TSK ve MİT'e ait gizli belgelerin bulunduğu klasörün ismi ve uzun yıllar TSK ve MİT'te görev yapmanız birlikte değerlendirildiğinde, TSK ve MİT'e ait bu belgelerin sizin tarafınızdan Oda TV'ye verildiği anlaşılmıştır." diyor.
 
Kozinoğlu'na, OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy ile 8 Ekim 2009'da yaptığı telefon görüşmeleri de soruluyor. Söz konusu görüşmede OYAK Genel Müdürü Ulusoy'un "Biz yıllarca asın kesin dedik." şeklinde ifadeler kullanıyor. Savcının, "'Biliyorsun biz yıllarca asın kesin dedik." diyerek neyi kastetmektedir?" sorusuna Kozinoğlu ise şu ilginç cevabı veriyor: "Benim kulaklarım sağır olduğu için telefon konuşmalarının çoğunu da ben duymamış olabilirim. Bu konuda raporum da vardır. Yüzde kırkbeş sol kulağım işitme kaybı ve dibliks de vardır. Ancak şu an herhangi bir alet kullanmıyorum."
 
Coşkun Ulusoy'un genel müdürlük görevi yaptığı OYAK'a bağlı OYAK Güvenlik'in genel müdürüemekliAlbay Orhan Çoban, Kozinoğlu ile birlikte gerek Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda ve gerekse MİT Müsteşarlığı'nda birlikte çalışmıştı. OYAK Güvenlik genel müdürü emekli Albay Çoban'ın ismiDanıştaysaldırısı sırasında kayıt almayan kamera ile gündeme gelmişti.
 
Zaman