Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası tutuklanan gazeteci - yazar Ahmet Altan, akademisyen kardeşi Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Mahkeme ara kararında, bir yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan "sanık"ların tutukluluğunun devamına karar verdi.

Mahkeme Başkanı, duruşmada detaylı savunma yapan sanık Nazlı Ilıcak’a, “Bıraksak akşama kadar, yatsıya kadar, sabaha kadar konuşacağınızı biliyorum” deyince Ilıcak, “Ben bunları anlatıyorum ama tutuklu kalıyorum. Masumiyetimi ispat etmeye çalışıyorum” dedi.

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül ile tutuksuz sanık Tibet Murat Sanlıman katıldı. Tutuklu sanık Ahmet Altan ise duruşmaya cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Gazeteciler Yasemin Çongar ile Hasan Cemal, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Altan Tan ile çok sayıda kişi de duruşmayı izledi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti; Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak’ın aralarında bulunduğu 6 kişinin tutukluluklarının devamına karar verdi. Dava 13 Kasım’a ertelendi.