İzmir'de bir grup avukat Alsancak elektrik fabrikasının satışa çıkarılmasının kamu yararına aykırı olduğunu belirterek kararın iptali için dava açtı.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresinin tarihi Alsancak elektrik fabrikası binasını arsası ile birlikte satışa çıkarması yargıya taşınıyor.

İzmir Barosuna bağlı sekiz avukat kararın iptali için harekete geçti. Dava dilekçesinde geçmişi 1928 yılına dayanan binanın uzun süredir kullanılmayarak harabe haline gelmesine göz yumulduğu belirtilerek fabrikanın mimari yönünün yanı sıra endüstri tarihi açısından da kentin en önemli yapılarından biri olduğu ifade edildi.  

Dilekçede binanın İzmir Modern Sanatlar Müzesi olarak kente kazandırılması önerisinde bulunularak “Kurulacak ‘İzmir Modern Sanatlar Müzesi’ topluma sanatı görme, tanıma, sevme, onu özümseme ve gelişmeleri izleme olanağı vadeden, devingen yapıda, halkla iç içe, topluma hizmet eden, dinamik yapıda  bir oluşumla gündelik yaşamla kültürün buluştuğu çok boyutlu bir mekan  haline gelebilecektir. Şehrin önemli ulaşım aksları üzerinde bulunan elverişli konumu sayesinde, toplumun ve İzmir halkının paylaştığı çok yönlü bir iletişim platformuna dönüşebilecektir” denildi.

Dilekçede, Özelleştirme İdaresinin aldığı kararın kamu yararına olmadığı, özel rant sağladığı ifade edilerek satışın iptali istendi.

Kaynak: Evrensel