Süheyla Kaplan / Demokrat Haber

Almanya’nın Türkiye’ye sınırdışı ettiği İŞİD sempatizanı selefi Erhan A.’nın uzun bir süre memleketi Kayseri'de kaldıktan sonra tekrar İŞİD’e katıldığı iddia edildi.

Almanya’nın Kempten kentinde yaşayan ve üniversite eğitimi gören Erhan A. İŞİD eylemlerini savunduğu ve kendi ailesini ölümle tehdit ettiği  gerekçesiyle Almanya’dan Türkiye’ye sınırdışı edilmişti.

Bayerische  Rundschau (BR) adlı televizyon programında  yer alan habere göre,  17 Ekim’de memleketi Kayseri’ye yerleşen ve bir süre sonra burada yaşayan Erhan A.’nın Suriye’ye cihat için savaşmak üzere gittiği belirtildi.

BR'nin haberine göre Erhan A., Suriye’de İdlib’de yaşıyor. Bu bölge Jaish al Fatah yani İŞİD kontrolü altında.  Bu grup aynı zamanda El Kaide birlikleri ile de bağlantıda.

Alman polisi ve istihbaratı Erhan A.’yı yaklaşık bir yıl takibe almıştı. 2014 yılında Bayern İçişleri bakanı  Joachim Hermann kararıyla Türkiye’ye sınırdışı edilmişti.  Erhan A. Nisan ayında Almanya’ya tekrar başvurmak istedi. Ancak başvurusu Augsburg İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, 1,5 yıl boyunca polis tarafından izlenen Erhan A.'nın sınır dışı edilmesi sonrasında  "IŞİD mezalimini öven, gazetecilerin kellelerinin uçurulmasını haklı bulan, şeriata aykırı davranmaları halinde kendi ailesini de öldüreceğini açıklayan bir kişinin Almanya'da yeri yok" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

EMNİYET NEDEN HAREKETE GEÇMEDİ?

Almanya’nın sınırdışı ettiği Erhan A.'nın uzun bir süre kaldığı memleketinde Erhan A. hakkında güvenlik birimlerinin neden herhangi bir işlem yapmadığı ise merak konusu.