Bazı Alman gazetelerinde yer alan Baden-Württemberg Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (AKT) Gülen Hareketi konusunda uyarıda bulunduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Baden-Württemberg AKT tarafından yapılan açıklamada,  söz konusu iddialar yalanlandı. ‘Sözde uyarı’ ile ilgili olarak dün yayınlanan açıklamada, şimdiye kadar Gülen Hareketi ile ilgili demokratik anayasal düzeni tehdit eden herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtildi.  Gülen Hareketi’ne bağlı olduğu söylenen kurumların da anayasal düzene muhalif bir durumlarının olmadığına işaret edildi.

Almanya’nın iç istihbaratından sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın (AKT) Gülen hareketi hakkındaki açıklamasında, Fethullah Gülen'in yazılarının da tetkik edildiği ifade edildi. AKT, Gülen’in geçmişte kaleme aldığı bazı metinlerin ‘demokratik özgürlükçü anayasal düzenle uyum içinde olup olmadığı’ konusunda kanunların kendilerine verdiği yetkiler çerçevesinde çalışma yaptıklarını belirtti. Geçmişte kaleme alınan bazı metinlerin ‘kısmen’ özgürlükçü demokratik sistemle tezat içinde olduğu iddia edilen açıklamada, bu tespitin hangi metinler üzerinden yapıldığına dair herhangi bir bilgiye yer verilmedi.