Almanya Federal Meclis Üyesi ve Sol Parti Meclis Grubu Dışişleri Sözcüsü Jan Van Aken, Sur’da 52 gündür devam devlet abluka ve saldırıları yerinde görmek üzere geldiği Diyarbakır’da karşılaştığı manzara için “Korkunç şeyler gördüm. Böyle bir durum kabul edilemez,” dedi. 

Almanya Federal Meclis Üyesi Jan Van Aken, fiili yasağın uygulandığı Gazi Caddesi’nde de esnafla görüşüp, sorunlarını dinledi. Sur’a dönük saldırıları değerlendiren Aken, “Orada korkunç şeyler gördüm. Bir tarafta dükkanlar var, bir tarafta askerler var, bir taraftan da bomba sesleri yükseliyor. Böyle bir durum kabul edilemez” dedi. 

Kürt sorununun savaş ile çözülemeyeceğini, PKK’nin ve devletin de bunu bildiğini söyleyen Aken, “Kürdistan kentlerine dönük bu kuşatma Suriye ve Rojava’daki gelişmelerle yakından ilgili,” dedi.

Almanya’nın yaşananlar karşısında Türkiye’ye herhangi bir baskı uygulamaktan uzak olduğuna işaret eden Aken, “çünkü Almanya bu duruma sadece mülteci gözlüğünden bakıyor. Merkel anketlerde sürekli bir düşüş yaşıyor. Ondan kaynaklı burada yaşananlar Merkel’in umurunda bile değil” diye belirtti.

(Kaynak: DİHA)