Kısa bir süre önce tahliye olan Gençler Ölmesin Ocaklar Sönmesin Girişimi (GEOS) sözcüsü avukat Mahmut Alınak, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e bir mektup yazarak, beş kişilik bir heyetle İmralı’ya gitme talebinde bulundu.

 

18 Temmuz günü PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın dokuz avukatı ile birlikte tahliye olan Mahmut Alınak, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e yazdığı mektubunda, çatışmalı ortamın sona ermesi ve “gençlerin ölmemesi” için İmralı’ya gitme talebinde bulundu.

 

Alınak, “Ben ilerlemiş bu yaşımda her türlü dünyevi arzuyu artık geride bırakmış bir insan olarak hayata son bir katkıda bulunmak istiyorum” diyerek, “Tek istediğim gençlerin ölmemesi. Bundan sonra yapabilirsem çocuklarıma ve torunlarıma miras olarak yazacağım bir iki kitap daha bırakmak isterim. Bu hayatımın son hikâyesi olacak” ifadelerini kullandı.

 

"Dediğim gibi hayata son bir hizmette bulunmak istiyorum" diyen Alınak, şu öneride bulundu: "Bunun için hükümetinizden bir talebimiz var. Beş kişilik bir heyetle İmralı'ya gitmemizi sağlarsanız, Abdullah Öcalan'ı Kürt meselesinin demokratik kansız çözümü konusunda ikna edebileceğimizi ve PKK'ye eylemsizlik çağrısında bulunması için ikna edebileceğimizi düşünüyoruz. Öcalan'la görüştükten sonra gerektiğinde Kandil'e de gidebiliriz."

 

Alınak, “Hükümetiniz bu konuda yardımcı olursa akan kanın durdurulabileceğine inanıyoruz. Aksi halde çok üzülerek belirtmek isteriz ki, bugün olduğu gibi yarın da gençler ölmeye ve ocaklar sönmeye devam edecek. Bunun vebali ise hepimize ait olacak” diye ekledi. (ANF)