Eskişehir’de, Ali İsmail Korkmaz’ın dövülmesine karıştığı iddiasıyla halk otobüsü şoförü Serkan K. dün yakalandı ve serbest bırakıldı. Ali İsmail Korkmaz’ı öldüren dayaktan 43 gün sonra yakalanan ‘tek’ şüpheli de aynı gün serbest kaldı. Korkmaz’ın darp edildiği Sanayi Sokak’ta meşe odunuyla yarım saat boyunca polislerin yanında beklediğini kabul eden Serkan K., mahkemeden tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. ‘Palalı saldırgan’ın aksine, Serkan K. için yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

‘ELİNDE SOPAYLA GEZME, EVİNE GİT’

Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine dair yürütülen operasyon kapsamında, 33 yaşındaki Serkan K. dün gözaltına alındı. Serkan K., evinin olduğu eski otogara yürürken göstericilerle karşılaştığını, yüzü maskeli grubun işyerlerinin camını kırıp çöp bidonlarını devirdiğini, ardından da sopalarla kendisine vurduklarını iddia etti.

Sopayı bir göstericiden aldığını savunan Serkan K., “Alır almaz şahıslara savurdum. Kimseye denk gelmedi. Ben de koştum” dedi.

Daha sonra, Korkmaz’ın dövüldüğü Sanayi Sokak’a geldiğini anlatan Serkan K., şöyle dedi:

“Elimde bilek kalınlığında meşe odunu vardı. Oradaki polisler, ‘Neden sopayla geziyorsun’ diye sordular. Arka sokakta saldırdıklarını, sopayı onlardan aldığımı söyledim, yaralarımı gösterdim. Polisler de ‘Elinde sopayla gezip durma, gir ara sokağa, o sopayı da bırak’ dedi. Sopayı kaldırım kenarına bırakıp fırının bulunduğu yere, ilk gittiğim polislerin yanına gittim. Sonra evime gittim.”

İfadeden sonra Serkan K., dosyada tanık olarak dinlenen iki kişiye teşhis ettirildi. Tanıklardan ilki, Serkan K.’nin Ali İsmail Korkmaz’ı döven kişi olmadığını fakat bir başka göstericiye vurduğunu belirterek, “Sopayla göstericileri darp ediyordu. Çocuğunun göstericiler yüzünden rahatsız olduğunu, aracının zarar gördüğünü, kickboks’çı olduğunu, kaç kişi gelirse gelsin fark etmeyeceğini orada bulunan şahıslara anlattı” dedi. Tanık, Ali İsmail Korkmaz’ı dövenlerden birinin, ‘1.70 boylarında, şişman, göbekli, kısa kır saçlı’ olduğunu anlattı.

Öte yandan dosyada ikinci bir tanık daha ortaya çıktı. İkinci tanık da Serkan K.’yi teşhis etti. Tanığın anlatımlarının bir öncekiyle bire bir uyumlu olduğu görüldü. Ayrıca Serkan K.’nin, olay gecesi ikinci tanığın söylediği gibi, eşofman giydiği anlaşıldı.

AİLE: GÜNAH KEÇİSİ DEĞİL ADALET İSTİYORUZ

Korkmaz ailesi ise görüntülere göre Ali İsmail’i dövenlerin içinde polisin de olduğunu belirterek “Günah keçisi değil gerçek adalet istediklerini” söyledi. Bu arada çağırılan 3 avukat da Serkan K.’nin savunmasını üstlenmek istemedi. 4’üncü avukat eşliğinde ifade verip, mahkeme aşamasında da 5’inci avukatı bekleyen Serkan K., ‘tutuksuz yargılanmak üzere’ salıverildi. Serkan K.’nin sevk edildiği suç Ağır Ceza’lık bir suç olduğu için adli işlemler sırasında yanında bir avukatın bulunması zorunlu.

İKİNCİ TANIK: POLİSLE BERABER VURDU

Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada ortaya çıkan ikinci tanık o gece evinin balkonundan olan biteni izlediğini anlattı. Tanık ifadesinde sokaktan, “Vurmayın, öldüm” sesleri geldiğini, fırıncının müdahale etmeden baktığını anlattı. Sonra 4 sivil ve 3 resmi polisi copla, sivil genci meşe odunuyla döverken gördüğünü belirten tanık, şöyle devam etti: “Sivil vatandaşın elinde meşe sopası gördüm. Üzerinde dizden aşağısı beyaz şeritli siyah renkli eşofman vardı. Bu sivil vatandaş fırının önünde polislere ‘Siz bize destek olursanız hepsini sinkaf ederiz’ dedi. Polisler ile bu sivil vatandaş oradan gelip geçen vatandaşlara vuruyorlardı. Bu sivil vatandaş yine bağırarak, ‘Bugün 34 kişiyi götürdüm’ diyordu. ‘Yolda gelirken yemin ettim. Yaşım 36, 36 tanesini götüreceğim’ dedi.” (Radikal)